• Головна
  • У "Нафтогазі" пояснили, чому Новий Розділ і Новояворівськ можуть взимку опинитись без тепла
11:28, 4 липня 2019 р.

У "Нафтогазі" пояснили, чому Новий Розділ і Новояворівськ можуть взимку опинитись без тепла

Теплопостачання Нового Роздолу та Новояворівська у наступному опалювальному сезоні може опинитись під загрозою.

Як розповіли 032.ua у НАК «Нафтогаз України», до цього може призвести заборгованість підприємств теплокомуненерго, яка станом на нині, перевищує 35 млрд грн.

"Роблячи населення заручниками, окремі недобросовісні підприємці намагаються відновити старі схеми, коли теплогенеруюча компанія-орендатор накопичує багатомільйонні борги, а потім зникає з грошима", - пояснили у акціонерній компанії.

Читайте також: У Львові збирають підписи за відмову від поліетиленових пакетів у супермаркетах

Зокрема, у питанні Новояворівська й Нового Роздолу "Нафтогаз" звинувачує ПП "Гарант Енерго М", яке зі слів підприємців, має борги за отриманий природний газ у розмірі 313,0 млн грн.

"Компанія постійно грубо порушує вимоги законодавства щодо розрахунків за газ, отриманий на умовах ПСО. «Гарант Енерго М» експлуатує майнові комплекси ТзОВ «Енергія-Новий Розділ» та ТзОВ «Енергія-Новояворівськ» на основі угод з Національним агентством України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА)", - заявили у "Нафтогазі" та вже звернулися до уряду, АРМА, Міненерговугілля, Мінрегіону та Львівської облдержадміністрації з пропозицією вжити спільні невідкладні заходи.

Нагадаємо, торік без опалення й гарячої води взимку опинилися студенти Львівської консерваторії, що мешкають в гуртожитку на Зеленій. Тоді в "Нафтогазі" пояснили двомісячну затримку звичайною бюрократією: домовленості на постачання пиродного газу укладали щомісяця на двотижневий період.

Читайте також: Компанія Фірташа відкрила новий завод у Львові

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
Високі оцінки користувачів за Стиль викладу
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,57
39,70
EUR
42,53
42,65
PLN
9,80
9,86
Оголошення
live comments feed...