• Головна
  • У Львові відкриють виставку "Фототектура модернізму"
21:27, 1 липня 2019 р.

У Львові відкриють виставку "Фототектура модернізму"

У вівторок, 2 липня, о 18:30 у Центрі міської історії (виставкова зала, вул. Богомольця, 6) відбудеться відкриття безкоштовної виставки "Фототектура модернізму".

Про це повідомляє кореспондент сайту 032.ua

За даними організаторів події, модерністська архітектурна спадщинa України є частиною загальноєвропейського тренду другої половини ХХ століття. Разом із тим, вона залишається малодослідженою професійними середовищами, недооціненою локальними спільнотами і незахищеною пам’яткоохоронними інституціями.

"Львів має унікальний модерністський ландшафт, який через відсутність критичного погляду і досі не трактується як спадщина, а за фасадами модерністських будівель і досі залишаються нерозкритими локальні контексти, персональні історії, професійні колізії", - зазначають у Центрі міської історії.

Читайте також: Львів'ян запрошують на велопробіг до історичного костелу у Годовиці

Виставка "Фототектура модернізму" є спробою поєднати у одній експозиції досвіди сприйняття архітектурних об’єктів вісьмома автор(к)ами з різними професійними ідентичностями, пов’язаними з архітектурою, культурою, журналістикою, театром, фотографією тощо.

Об’єктами їхніх мистецьких рефлексій стали реалізовані проекти подружжя архітекторів Анатолія і Музи Консулових, які жили і працювали у Львові після Другої світової війни. Спроектовані ними архітектурні об’єкти є важливими для міста і добре знайомими для львів’ян. Виставка поєднує різні, і часто контрастні, інтерпретації архітектури за допомогою візуального і звукового ряду.  

У межах виставки "Фототектура модернізму" запланована супровідна публічна програма у форматі розмов на виставці, кураторських екскурсій, презентацій, дискусій та фотопленерів.

Автори: Андрій Бучко, Олександра Давиденко, Анастасія Дем’яник, Катерина Консулова, Мирослава Ляхович, Володимир Палій, Андрій Пучінін, Катерина Сліпченко. Кураторка: Наталія Мисак.

Читайте також: Яким буде "Шевченківський гай" після оновлення, - ВІЗУАЛІЗАЦІЯ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,84
39,87
EUR
42,84
42,89
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...