• Головна
  • Міністерку освіти Лілію Гриневич у Львові не впустили у школу, де вона колись працювала
Доповнено
11:18, 21 червня 2019 р.

Міністерку освіти Лілію Гриневич у Львові не впустили у школу, де вона колись працювала

Доповнено

Міністерка освіти Лілія Гриневич не змогла потрапити до навчального закладу у Львові, де колись працювала вчителем. 

Міністерку освіти Лілію Гриневич у Львові не впустили у школу, де вона колись працювала, фото-1

Фото: ЛОДА

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила сама очільниця МОН. 

"Мене як Міністра освіти і науки вперше чиновниця від освіти міста Львова не пустила у школу поговорити з тренерами Нової української школи та перевірити впровадження реформи. Чиновниця з управління освіти міста вимагала написати листа та отримати дозвіл міського голови", - написала Лілія Гриневич. 

Читайте також: Як добре ти знаєш історію радянського Львова, - ТЕСТ

Головна освітянка країни також зазначила, що це школа, в якій вона раніше була вчителем біології.

"Я три роки постійно у відрядженнях, намагаючись згуртувати спільноти вчителів, директорів, тренерів НУШ навколо реформи, бо ми всі співвідповідальні за успіх і продовження НУШ. З кожного міста і школи я привожу в МОН зауваження до запровадження реформи - щодо навчання вчителів, якості закупленого обладнання, методичної підтримки шкіл. Потім ми з цим працюємо для корекції процесів.

Але політичній доцільності байдуже на реформи. Особливо неприємно те, що це школа, в якій я була вчителем біології. Я все одно зустрінусь із педагогами. Вони самі прийдуть на зустріч на іншому майданчику, хоча з огляду на логістику візиту це буде не зручно", - додала Лілія Гриневич. 

Нагадаємо, сьогодні, 21-го червня очільниця МОН перебуває з робочим візитом на Львівщині. Вона долучиться до фестивалю "Вчителі майбутнього", поспілкується з педагогами, що беруть участь в пілотному проекті Нового Державного стандарту початкової освіти, завітає у науково-практичні центри в закладах професійної освіти Червонограда та поспілкується із місцевими вчителями. Повна програма візиту ТУТ

Додамо, що йдеться про львівську школу №7 на вулиці Богдана Хмельницького, 132. 

Читайте також:  Як записатися на прийом до міського голови Львова

Доповнено. Як згодом заявили у прес-службі ЛМР, офіційного повідомлення до управління освіти про проведення зустрічі з міністром освіти і науки України в рамках робочого візиту в одній із львівських шкіл не надходило.

«Натомість, відбулась комунікація директора департаменту освіти ЛОДА з керівником навчального закладу, йшла мова про певну політичну агітацію, оскільки на зустрічі мав бути присутній один з кандидатів у депутати. Ми вважаємо за недопустиме проводити політичну агітацію у навчальних закладах міста. Щодо відвідин школи — радо запрошуємо у будь-який навчальний заклад міста, нам є чим поділитися", — повідомили у міському управлінні освіти.

У ЛМР також зазначили, що організація офіційних робочих візитів міністра освіти та науки України зазвичай належить до компетенції департаменту освіти і науки ЛОДА та наголосили, що не розуміють позиції департаменту, який в цьому питанні проігнорував місто.

Пізніше з оновленого допису Лілії Гриневич стало відомо, що у вирішення ситуації втрутився міський голова Андрій Садовий. 

"Щойно телефонував Андрій Садовий. Сказав, що це не його позиція і він проведе службове розслідування. Дякую за адекватну реакцію", - написала очільниця МОН.

Невдовзі мер Львова написав на своїй сторінці у Facebook, що інцидент вичерпано. 

"Поговорили і розібрались, в чому було непорозуміння. Працівники управління освіти мають чітку вказівку щодо обмеження агітації в школах (цього вимагає і закон), а тому саме так відреагували на запит з обласної державної адміністрації щодо зустрічі в школі з вчителями очільниці Міністерства освіти, яка одночасно є і кандидатом по списку однієї з партій. Підійшли до питання надто формально, я б сказав", - йдеться у дописі Андрія Садового. 

Зазначимо, Лілія Гриневич є кандидаткою у депутати. На дострокових парламентських виборах, що відбудуться 21 липня, вона балотується у списку «Української стратегії Гройсмана».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #Лілія_Гриневич
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...