• Головна
  • Львів'янин просить, щоб оновлений фонтан перед Оперним був повноводним
16:18, 12 червня 2019 р.

Львів'янин просить, щоб оновлений фонтан перед Оперним був повноводним

Львів'янин Андрій Сирватка звернувся до громади міста щодо заміни "сухого" фонтану на площі перед Оперним театром на повноводний декоративний архітектурний елемент.

Відповідну ідею чоловік виклав у електронній петиції до Львівської міськради, передає кореспондент сайту 032.ua.

"Центральна частина міста потребує стаціонарних декоративних елементів благоустрою. Сухий фонтан, за визначенням - скоріше елемент розваги і пасує на переферійних площах та біля торгових центрів. А за відсутності води (в момент вимкнення) ми отримуємо велику замощену каменем порожню територію", - зауважив Андрій Сирватка.

Відтак, автор петиції просить міську владу внести зміни в проект благоустрою площі та передбачити там фонтан, що буде наповнений водою та освіжатиме повітря навіть у вимкненому стані.

Читайте також: У Львові пропонують ревіталізувати річку Полтву

"Слід врахувати досвід інших міст України і розмістити декоративний фонтан відповідний місцю і призначенню, з архітектурними елементами, що відповідатимуть оточенню та збагачуватимуть образ міста загалом", - додав львів'янин.

Станом на нині, вказану петицію підтримало 16 людей. Для опрацювання у мерії Львова, вона має набрати 500 голосів мешканців.

Нагадаємо, у травні стало відомо, що у Львові таки збираються реалізувати ідею 4-річної давнини та облаштувати перед Оперним театром сухий фонтан. Демонтаж чаші теперішнього фонтану мати розпочати після коригування проекту, на це з бюджету скерують 300 тис. грн.

Облаштовувати новий фонтан планує компанія "Сокар", яка ще у 2015 році представила ескізні проекти облаштування оновленого громадського простору, усі роботи та сам фонтан мали встановлювати виключно за кошт цієї благодійної організації.

ПОВНЕ АБО ЧАСТКОВЕ КОПІЮВАННЯ МАТЕРІАЛУ ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ ТА ВВАЖАЄТЬСЯ ПОРУШЕННЯМ АВТОРСЬКИХ ПРАВ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Спецтема "Петиції" створена на сайті 032.ua для того, щоб інформувати наших читачів про те, які петиції створюють львів’яни та які вимоги чи пропозиції вони висувають.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,70
39,78
EUR
42,65
42,75
PLN
9,86
9,91
Оголошення
live comments feed...