• Головна
  • Вікіпедія роздасть призи авторам статей про жінок у науці
16:02, 2 червня 2019 р.

Вікіпедія роздасть призи авторам статей про жінок у науці

Вікіпедія роздасть призи авторам статей про жінок у науці

1 червня в українській Вікіпедії стартує конкурс статей "Жінки у STEM". До кінця червня всі охочі можуть писати про жінок у науці для Вікіпедії та змагатися за призи.

Про це повідомляє журналіст 032.ua.

Як і в Україні, так і по всьому світу, точні науки, технології та інженерія залишаються стереотипно "чоловічими": кількість жінок у цих галузях значно менша за кількість чоловіків, а досягнення жінок у STEM не завжди достатньо висвітлюються в інформаційному полі.

Прагнучи виправити цю ситуацію, ГО "Вікімедіа Україна" разом із Фондом ООН в галузі народонаселення проводять конкурс статей "Жінки у STEM". У рамках конкурсу організатори запрошують усіх охочих писати та покращувати статті про жінок у точних і природничих науках, технологіях та інженерії в україномовному розділі Вікіпедії.

Конкурс триватиме з 1 по 30 червня; переможцями стануть учасниці та учасники, котрі створять і покращать найбільшу кількість якісних статей. Писати можна на будь-яку тему в рамках теми конкурсу: від покращення статті про Марію Склодовську-Кюрі до створення статей про молодих українських науковиць. Обрати тему для написання можна на сторінці конкурсу або запропонувати свою.

Автори найбільш якісного внеску в рамках конкурсу отримають цінні призи від організаторів, активні учасники  заохочувальні призи та сувеніри. Окремі призи отримають переможці спецномінацій, які організатори оголосять додатково.

Читайте також: "ВЙО" до мандрів: як у Львові з'явилася агенція пригод

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032 #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,84
39,87
EUR
42,82
42,90
PLN
9,86
9,89
Оголошення
live comments feed...