• Головна
  • В Україні відтермінували введення санкцій для власників "євроблях"
16:12, 28 травня 2019 р.

В Україні відтермінували введення санкцій для власників "євроблях"

Верховна Рада України до 22 серпня 2019 року відтермінувала введення в дію норм щодо посилення адміністративної відповідальності за порушення при переміщенні транспортних засобів в митних режимах тимчасового ввезення і транзиту.

Як розповіли 032.ua у прес-службі Львівської митниці ДФС, такі зміни внесено Законом України від 16 травня 2019 року №2725-VIII, відповідно до якого власники автомобілів з іноземними номерами отримали додатковий час для їх митного оформлення у вільний обіг в Україні без посилених штрафних санкцій.

Нові санкції вступають у дію з 22 серпня. З того моменту, у разі перевищення терміну доставки транспортних засобів особистого користування та комерційного призначення від 20 до 30 діб передбачено штраф у розмірі 85 тис. грн.

Якщо термін перевищено більш ніж на 30 діб, то розмір штрафу сягатиме 170 тис. грн або конфіскації таких авто.

Читайте також: В Україні повернуть обов'язковий техогляд автомобілів

Аналогічні розміри штрафів і при перевищенні термінів тимчасового ввезення транспортних засобів особистого користування та комерційного призначення: перевищення терміну від 20 до 30 діб – штраф 85 тис. грн, понад 30 діб, також у разі втрати або розкомплектування транспортного засобу – 170 тис. грн або його конфіскація.

Крім цього, передбачено відповідальність за передачу транспортного засобу особистого користування, тимчасово ввезеного на митну територію України чи поміщеного у митний режим транзиту, у володіння або розпорядження іншій особі, а також використання такого транспортного засобу у комерційних цілях.

При такому порушенні доведеться сплатити штраф у розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 34 тис. грн.

Читайте також: Калькулятор для євроблях у Телеграмі: як це працює

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...