• Головна
  • Куди піти у Львові цього тижня й витратити не більше 100 гривень
13:31, 21 травня 2019 р.

Куди піти у Львові цього тижня й витратити не більше 100 гривень

032.ua розповідає про головні події тижня у Львові, які не можна проґавити.

Презентація книжки "Мій дід танцював краще за всіх" 

Куди піти у Львові цього тижня й витратити не більше 100 гривень, фото-1

Презентацію нової книжки Катерини Бабкіної "Мій дід танцював краще за всіх" за участі авторки. "Мій дід танцював краще за всіх" – серія оповідань, що складаються в єдину історію п’яти родин, діти з яких знайомляться в школі першого вересня в перший рік незалежності України та залишаються друзями на все життя. Від двадцятих років в Харкові і знищення театру Леся Курбаса через Голодомор, Другу світову, дев’яності й кілька хвиль еміграції до війни на Донбасі. Катерина Бабкіна – одна з найяскравіших представниць сучасної української літератури. Письменниця, сценаристка, колумністка та журналістка. Регулярно співпрацює з українськими та зарубіжними виданнями, серед яких Esquire, Le Monde, Harper's Bazaar, Kenyon Review, Washington Square Review.

Де? Арт-центр Дзиґа (вулиця Вірменська, 35);

Коли? 20 травня о 19:00;

Скільки? Безкоштовно.

Лекція "Модернізм, залученість, ідентичність. Мистецтво Генрика Стренга / Марека Влодарського"

Куди піти у Львові цього тижня й витратити не більше 100 гривень, фото-2

20 травня відбудеться лекція Пйотра Слодковського "Модернізм, залученість, ідентичність. Мистецтво Генрика Стренга / Марека Влодарського". Лекція наблизить слухачам творчість львівського, а після війни – варшавського модерніста Генрика Стренга / Марка Влодарського. Роботи польсько-єврейського художника становлять відправну точку для рефлексії над трьома більшими проблемними ділянками у культурі ХХ століття: незахідними модернізмами у візуальному мистецтві, суспільно-політичним залученням через художню творчість та культурною ідентичністю. Лекція відбудеться польською мовою з синхронним перекладом на українську.

Де? Центр міської історії Центрально-Східної Європи (вулиця Академіка Богомольця, 6/2);

Коли? 20 травня о 18:30;

Скільки? Безкоштовно.

Green Drinks & COmposting

Куди піти у Львові цього тижня й витратити не більше 100 гривень, фото-3

Чергові Green Drinks Lviv, де основною темою спілкування буде компост. Тут відбудуться майстер-класи із компостування: Як компостувати харчові та зелені відходи за допомогою компостера на прибудинковій території. Як компостувати харчові відходи вдома: М-контейнер і бокаші, неформальне спілкування і zero waste пікнік.

Де? Центральний парк культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького (вулиця Болгарська, 4);

Коли? 21 травня о 18:30;

Скільки? Безкоштовно.

Життя та побут міщанина епохи Середньовіччя

Куди піти у Львові цього тижня й витратити не більше 100 гривень, фото-4

Ця лекція присвячена дослідженню життя і побуту людей епохи Середньовіччя. Слухачі матимуть змогу довідатись чим жили, як одягались, що їли, як розважались та відпочивали в час, коли не було електрики та інтернету. Родзинка події – досвідом діляться реконструктури - люди, що займаються практичним відтворенням історичних предметів в наш час.

Де? Підземелля Гарнізонного храму святих апостолів Петра та Павла (проспект Свободи, 16);

Коли? 21 травня о 19:00;

Скільки? 20 гривень.

Істор(її) мистецтва. Вступ. Як говорити про мистецтво?

Куди піти у Львові цього тижня й витратити не більше 100 гривень, фото-5

Під час лекції шукатимуть відповідь на питання: чому не було видатних художниць? Слухачки та слухачі дізнаються, коли художня освіта стала доступна для жінок, а також, чому наш курс "Істор(її) мистецтва" починається від Ренесансу. Розглянуть перші згадки про жінок-художниць та проаналізують, як ситуація змінювалась від епохи Відродження, починаючи з Італії та Нідерландів. Також розглянуть сучасну ситуацію: скільки робіт художниць в найбільших музеях сучасного мистецтва? Згадають важливі тексти та акції, що привернули увагу до проблеми, а також приклади великих досягнень об'єднань жінок.

Де? Галерея сценографії Театру Лесі Українки (вулиця Городоцька, 36);

Коли? 21 травня о 19:00;

Скільки? Безкоштовно.

Нідерланди. Короткометражки Wiz-Art

Куди піти у Львові цього тижня й витратити не більше 100 гривень, фото-6

22 травня  в синьому залі Кінопалацу на Театральній, 22 короткометражні фільми з країни, яка сама себе зробила. З країни, що бореться зі стихією моря та страждає від бідності, королівство Нідерланди стало оплотом цінностей прав людини. Успішною демократією. У Нідерландах свобода особистості та свідомий вибір перемагає заборони й цензуру. Через око кінематографістів можна буде подивимось зріз нідерландської реальності, погляд на себе та світ довкола.

Де? Kinopalace Lviv (вулиця Театральна, 22);

Коли? 22 травня о 19:00;

Скільки? 80 гривень.

Кінолекції від Чеського центру

Куди піти у Львові цього тижня й витратити не більше 100 гривень, фото-7

Тут дивитимуться та обговорюватимуть хороші чеські фільми мовою оригіналу (з субтитрами). 22 травня "Кубельце" Jan Hřebejk, Česko, 1999, 116 min. У одній із празьких віл наприкінці 60-х живуть дві родини: Шебкові й Краусові. Їхні діти ходять разом до школи, дорослі між собою вітаються, тільки татусі часом, буває, не знайдуть спільної мови. Майор Шебек – типовий промитий пропагандою мозок, який в принципі не звик по життю думати, тож часом добряче псує життя своєї родини вигадуванням різних стінгазет і меню на тиждень вперед. Натомість татусь Краус – заядлий масариківець, гуманіст, учасник руху опору, який пройшов через кілька фашистських в’язниць, а сучасними комуністичними порядками він відверто й показово погордує. Проте одна річ обох татусів об’єднує – вони постійно намагаються своїх дітей виховувати. Відмовляються зрозуміти, що навряд чи зараз наздоженуть те, що свого часу не встигли, оскільки тепер шефство над їхніми діточками взяла на себе королева провокацій, іронічних глузувань і першого сексуального досвіду – пані Підлітковий Вік.

Де? Арт-центр Дзиґа (вулиця Вірменська, 35);

Коли? 22 травня о 19:00;

Скільки? Безкоштовно.

Відкриття виставки Сакральний Гербарій

Куди піти у Львові цього тижня й витратити не більше 100 гривень, фото-8

Виставка представляє дослідження духовного виміру ботанічного світу, сторінки з енциклопедії священних таїнств рослин, вікно в архаїчну космогонію, в якій немає залежності сьятого від людини. Зворотня путь до стану Празернини, містичний хід подій у царстві флори. Між сакральними світами людини і рослини існує лише ілюзорна подібність і метафоричний переклад, звідси алюзії на біблійні тексти, релігійні атрибути, обряди й ритуали. Експозиція складається з сакральних артефактів, ілюстрацій, сьященних текстів та епізодів з життя Ботанічних Сьятих, а також відтворених в інсталяції певних подій. 

Де? Арт-центр Дзиґа (вулиця Вірменська, 35);

Коли? 23 травня о 17:00;

Скільки? Безкоштовно.

Безкоштовні Курси Медитації

Куди піти у Львові цього тижня й витратити не більше 100 гривень, фото-9

Медитація може дати багато корисного: розуміння себе та своїх справжніх бажань, краще розуміння інших, простіше відношення до складних життєвих ситуацій, вміння легко впоратися зі стресом, кращу концентрацію та працездатність, розвиток креативності та творчих здібностей, зміцнення імунітету, пом'якшення перебігу хронічних хвороб, звільнення від шкідливих звичок, розширення кола спілкування, духовний розвиток. Навчитись основам медитації можна за 1 заняття, досягнути відчутних результатів у власному житті – за рахунок бодай 15-хвилинних щоденних практик. Рівень попередньої підготовки значення не має, із собою нічого специфічного брати не потрібно, можна приходити навіть з цікавості.

Де? Mantra House (вулиця Джохара Дудаєва, 14);

Коли? 16 травня о 19:00;

Скільки? Безкоштовно.

Street Food So Good. Море

Куди піти у Львові цього тижня й витратити не більше 100 гривень, фото-10

Цього року море буде у Львові на сьомому фестивалі вуличної їжі. Бронюйте дати, починайте вашу морську відпустку разом з Street Food So Good. Море. Організатори обіцяють море задоволення, нових вражень, смачної та якісної їжі.

Де? Парк культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького (вулиця Болгарська вулиця, 4);

Коли? 17-19 травня о 18:00;

Скільки? 40 гривень.

Читайте також: 10 крутих ді-джеїв зі Львова, музика яких вам сподобається

Фото з відкритих джерел.

Більше подій, які триватимуть у Львові, шукайте у розділі "Афіша". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032 #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,73
39,80
EUR
42,75
42,82
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...