• Головна
  • У Львові вийде друком збірка автобіографічних оповідань Олега Сенцова
20:11, 18 квітня 2019 р.

У Львові вийде друком збірка автобіографічних оповідань Олега Сенцова

На початку травня, у львівських книгарнях з’явиться збірка автобіографічних оповідань кінорежисера Олега Сенцова - "Жизня".

Про це повідомляє журналіст 032.ua.

Книга видається коштом "Видавництва Старого Лева" у Українського ПЕН-клубу, завдяки ініціативі української продюсерки Анни Паленчук.

Олег Сенцов, який є політичним в’язнем у Росії, брав активну участь у виданні збірки та самостійно обирав її оформлення.

Книга – двомовна: художня проза Олега Сенцова вперше звучить українською в перекладі Сергія Осоки, також видання містить оповідання в оригіналі – російською.

Цього ж року книга виходить німецькою, англійською та польською мовами у межах ґрантової програми Українського ПЕН та Міжнародного фонду "Відродження".

У Львові вийде друком збірка автобіографічних оповідань Олега Сенцова , фото-1

Фото: ВСЛ

Прочитати ці оповідання  – не лише нагода дізнатися, що улюбленими заняттями малого Олега були перегляд кіно і читання книжок, що сільський юнак самостійно вступив у престижний ВНЗ, що у студентські часи спілкувався з рок-музикантами, що за освітою – маркетолог, що був лідером кіберруху Криму, і ще багато "жизні", сторінка за сторінкою.

"Жизня" – книжка для усіх, хто досі не знайшов відповіді на запитання, чому Олег допомагав українським військовим у Криму, чому відкрито говорив про розв’язану Росією війну в Україні, чому розпочав голодування і не просив про помилування. Ці оповідання ведуть від дитинства до зрілості режисера, знайомлять з автором у період важливих для нього внутрішніх пошуків і змін, коли він прагне зрозуміти, хто він, яким шляхом піде далі і з якого більше ніколи не зійде.

У Львові вийде друком збірка автобіографічних оповідань Олега Сенцова , фото-2

Фото: ВСЛ

"Поки Олег Сенцов залишається в‘язнем Кремля, його книжки мають бути на свободі – в українських книгарнях", – каже головна редакторка "Видавництва Старого Лева", Мар’яна Савка.

У видавництві намагалися врахувати усі побажання Олега щодо того, якою повинна бути книга. Зокрема, створили обкладинку з його дитячим фото, про що він давно вже мріяв.

Збірку Олега Сенцова можна буде придбати за 90 гривень, орієнтовно з 10 травня, у всіх українських книгарнях.

Фото: ВСЛ

Нагадаємо, Олег Сенцов – український кінорежисер, сценарист та письменник, громадський активіст. Лауреат Премії Сахарова "За свободу думки" та Національної премії України ім. Т. Шевченка. Після анексії Криму Росією, в травні 2014 року, був затриманий російськими силовиками і засуджений до 20 років ув’язнення з відбуванням покарання у колонії суворого режиму за звинуваченням у тероризмі.

Читайте також: 100 днів голодування Сенцова: львів'яни вийшли на акцію підтримки, - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032 #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,15
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...