• Головна
  • На Львівщині голова дільничної виборчої комісії зіпсувала 180 бюлетенів
Доповнено
07:21, 31 березня 2019 р.

На Львівщині голова дільничної виборчої комісії зіпсувала 180 бюлетенів

Доповнено

29 березня у Кам'янка-Бузькому районі Львівської області на одній з дільничних виборчих комісій зафіксували порушення законодавства.

Як повідомили у відділі комунікації поліції Львівщини, голова комісії зіпсувала 180 виборчих бюлетенів, поставивши штамп «ВИБУВ» навпроти прізвища одного з кандидатів на посаду Президента України, оскільки вважала, що він «знявся з виборів».

За попередньою інформацією, жінка про це почула напередодні від невідомої особи, тому й проштампувала бюлетені відповідним штампом. Коли зрозуміла, що вчинила помилку, жінка сама повідомила про подію в окружну виборчу комісію.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.158 ККУ. Голові дільничної комісії загрожує від 3 до 7 років ув'язнення. Досудове розслідування триває.

Читайте також: Під час виборів на Львівщині працюватимуть 8500 правоохоронців

Доповнення: за даними представників Громадянської мережі "Опора", інцидент трапився в селі Якимів у Кам'янка-Бузькому районі. Відмітку "Вибув" жінка поставила навпроти прізвища Сергія Тарути. Відповідний штамп голові комісії видав староста села, у якого той перебував на зберіганні з попередніх виборів. 

Аналітики громадянської мережі додали, що подібний випадок трапився в селі Смиків на Сокальщині, де зіпсули 5 бюлетенів, поставивши штамп "Вибув" навпроти прізвища Олександра Мороза.

Читайте також: Як відбуваються вибори Президента України 2019 у Львові: хроніка, факти, події

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,84
39,87
EUR
42,84
42,89
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...