• Головна
  • 5 нововведень, які запровадили у Львові з березня
13:26, 16 березня 2019 р.

5 нововведень, які запровадили у Львові з березня

Львів розвивається та змінюється чи не щодня. 032.ua відібрав п’ятірку нововведень, які запрацювали для львів'ян цього місяця. 

1. Два нові трамвайні маршрути

З вівторка, 5 березня, та четверга, 7 березня у Львові почали курсувати два експериментальні трамвайні маршрути. “Львівелектротранс" у тестовому режимі відновив трамвайні маршрути №№4 та 5, які курсують за новими схемами.

Трамвай №4 сполучає площу Двірцеву із вулицею Вернадського на Сихові. Він курсує, зупиняючись на: пр. Червоної Калини — Стуса — Свєнціцького — Франка — Вітовського — Нечуя-Левицького — Котляревського — Київська — Русових — Бандери — пл. Кропивницького — Городоцька — Чернівецька — Двірцева.

Трамваї №5 відправляються з вулиці Миколайчука, їдуть через зупинки біля фабрики “Світанок” та трамвайного депо №2 до вулиці Промислової, далі курсують на вулицях Богдана Хмельницького, Гайдамацькій, Замарстинівській, Івана Гонти, Підвальній та Івана Франка до Академії Мистецтв та в зворотньому напрямку.

5 нововведень, які запровадили у Львові з березня, фото-1

Фото: "Зручне місто"/Facebook.com

Читайте також: Концерти березня: 9 музичних виступів місяця у Львові

2. Великі автобуси на маршруті №10

З 8-го березня львівське АТП № 1 запустило нові 12-метрові автобуси на маршрут № 10, який сполучає ТРЦ King Cross Leopolis та Залізничний вокзал.

Маршрут № 10 курсує через вулиці Стрийську, Наукову, Кульпарківську, Городоцьку, та сполучає два вокзали — залізничний і автовокзал.

На маршруті курсує 10 автобусів у будні та 8 у вихідні.

Фото: "Зручне місто"/Facebook.com

3. Зміна тарифів на водопостачання

Національна Комісія затвердила нові тарифи для ЛМКП «Львівводоканал». Відповідно до прийнятих постанов, абоненти будуть сплачувати на 12−13,2% більше за послуги, які надає підприємство.

Вартість послуг для мешканців багатоквартирних будинків зросте на 1 гривню, 69 копійок та становитиме 15 гривень і 73 копійки — це разом за водопостачання і водовідведення 1 м³ з врахуванням ПДВ.

Нові тарифи набудуть чинності з 15 березня 2019 року, але не раніше наступного дня після офіційного опублікування в газеті «Урядовий кур’єр».

Фото умовне

4. Обмежений рух транспорту на площі Двірцевій

З 1-го березня водіям приватного транспорту заборонили заїжджати до залізничного вокзалу у Львові через старт реконструкції площі. Водночас, на Двірцеву можна заїхати на громадському транспорті або на таксі – для них залишили окрему смугу руху.

Автобуси міжміського та міжнародного сполучень тимчасово перевели на приміський вокзал.

Фото: "Зручне місто"/Facebook.com

5.  Оплата проїзду у трамваях і тролейбусах Львова через SMS

З початку березня для львів’ян став доступним ще один сервіс, запроваджений у ЛКП “Львівелектротранс” - безготівковий розрахунок у трамваях і тролейбусах Львова через SMS.

Послуга передбачає придбання квитка шляхом надсилання повідомлення із спеціальним кодом на короткий номер 877, а саме - відправити на цей номер код маршруту, який зазначений у транспорті. Після відправлення sms з кодом приходить підтвердження про оплату з кодом підтвердження.

Цей код потрібен для того, щоб контролер зміг перевірити валідність квитка. У такий спосіб можна оплатити разовий загальний, разовий пільговий, денний і півторагодинний квитки.

Нову форму оплати підтримують Kyivstar, Vodafone і lifecell.

Фото: 032.ua

*Повне або часткове копіювання матеріалу без письмової згоди редакції забороняється. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,95
40,03
EUR
43,10
43,18
PLN
9,95
10,00
Оголошення
live comments feed...