• Головна
  • Міськрада знову відповідатиме за вивезення відходів зі Львова
21:42, 4 березня 2019 р.

Міськрада знову відповідатиме за вивезення відходів зі Львова

21 квітня 2019 року збігає дворічний термін співпраці Львівської міськради та Львівської облдержадміністрації щодо вивезення ТПВ зі Львова. Відтак, уже в квітні цього року мерія готується перебрати назад на себе цю функцію.

Про це повідомляє кореспондент сайту 032.ua.

Нещодавно виконком ЛМР погодив комплекс заходів, спрямованих на відновлення виконання делегованих ЛОДА повноважень у сфері поводження з ТПВ.

Відтак, до 1 квітня 2019 року департамент поводження з відходами має разом із ЛКП “Зелене місто” внести пропозиції щодо організації збору (у тому числі роздільного), оброблення, перевезення та захоронення ТПВ, розробити Програму поводження з відходом на 2019 - 2021 роки, на конкурсних засадах визначити перевізників сміття зі Львова до місць захоронення.

Окрім цього, у Львові планують проаналізувати наявні полігони ТПВ у області на відстані до 350 км від обласного центру, з врахування маршрутів, тарифів та лімітів на захоронення, провести переговори з представниками місцевих громад.

Читайте також: Як працюємобільний помічник із сортування відходів, - ІНСТРУКЦІЯ

Збираються у місті й зменшувати об’єм і масу побутових відходів, за рахунок сортування та пресування ТПВ, а також - зменшити загальні витрати з бюджету Львова на збір, перевезення та захоронення ТПВ.

Нагадаємо, два роки тому Львів “втопився” у відходах: близько половини контейнерних майданчиків були переповненими, сміття з яких не вивозилось місяцями. Це трапилось після того, як Грибовицький полігон, за рішенням суду, закрили після трагедії 30 травня 2016 року., а полігони  в області не хотіли приймати львівські відходи.

Коли ситуація стала критичною, у місті уклали меморандум про співпрацю між Львівською міською та облрадою і облдержадміністрацією, згідно з яким ЛОДА взяла на себе функції з вивезення ТПВ зі Львова.

Тоді ж гостро постало питання у потребі збудувати міський сміттєпереробний комплекс: втім, у Львові досі тривають тендерні процедури, а місцеві мешканці - категорично проти спорудження комплексу на очисних спорудах “Львівводоканалу”.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...