• Головна
  • Реорганізація руху, велосмуги та озеленення: якою буде вулиця Богдана Хмельницького після реконструкції
22:07, 27 лютого 2019 р.

Реорганізація руху, велосмуги та озеленення: якою буде вулиця Богдана Хмельницького після реконструкції

У 2019 році у Львові за проектом "Інституту просторового розвитку" відбудеться реконструкція вулиці Богдана Хмельницького (на ділянці від вул. Опришківської до вул. Липинського). На ремонтні роботи планують витратити 40 мільйонів гривень.

Журналіст сайту 032.ua дізнався, як зміниться вулиця Богдана Хмельницького після реконструкції. 

Що хочуть робити 

Найбільш кардинальна зміна, яка відбудеться на вул. Богдана Хмельницького - реорганізація дорожнього руху на ключових перехрестях вулиці, де найчастіше виникають затори.  Так, за словами керівника ЛКП "Інституту просторового розвитку Олега Шміда, на перехресті вул. Хмельницького-Опришківської, планують встановити світлофор, а вулицю Механічну хочуть вигнути перед перехрестям з вулицею Хмельницького, аби вона примикала під прямим кутом, що дозволить водіям безпечніше з неї виїжджати. 

ОДР на перетині вулиць Хмельницького - Механічна

"Реорганізація руху відбудеться і на кільці вулиць Хмельницького - Липинського, де рух автомобілів буде організовано за схемою Roundabout. Частина вулиці Кукурудзяної буде односторонньою - заїхати сюди можна буде лише з вулиці Хмельницького, а виїхати вже на кільці. Дві смуги руху для водіїв лишаються для заїзду на вул.Хмельницького, а виїхати можна буде лише по одній смузі", - розповів Шмід. 

ОДР на кільці з вулицею ЛипинськогоОДР на вулиці Кукурудзяній

Крім того, проектанти планують озеленити вулицю та облаштувати велодоріжки і громадські простори з лавками, де могли би відпочивати львівʼяни. Проїжджу частину вулиці після ремонту покриють асфальтним покриттям, а тротуари замостять плиткою. 

Читайте також: Якою буде вулиця Бандери після реконструкції: нові подробиці, - ФОТО.

Аби уникнути хаотичного паркування, місця для водіїв облаштують між деревами, а саму територію "парковки" замостять бруківкою. Також вирівняють тротуари вздовж усієї вулиці, аби вони були на одному рівні з двох боків. 

Читайте також: На вулицю Мазепи у Львові чекають кардинальні зміни: візуалізація.

Щодо велоінфраструктури, то її планують облаштувати від вул.Хмельницького до перетину із вул.Липинського. Новозбудована велосмуга матиме ширину в 1,85 метрів. Поблизу ВАТ «Алмаз Інструмент» велосмуга переходитиме у велодоріжку, через те, що там облаштують паркування під кутом.

Коли розпочнеться реконструкція

Як пояснив Олег Шмід, проект щодо реконструкції вулиці Богдана Хмельницького наразі перебуває на експертизі, тож  точної дати початку робіт в "Інституті просторового розвитку наразі не називають.

Додамо, що з бюджету розвитку на ремонт та оновлення вулиці Богдана Хмельницького виділили 40 мільйонів гривень. 

Читайте також на нашому сайті:

Коли і за скільки: які вулиці у Львові ремонтуватимуть у 2019 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#вулиця_Хмельницького #ремонт #032ua
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,72
39,82
EUR
42,75
42,84
PLN
9,82
9,87
Оголошення
live comments feed...