• Головна
  • Львівська міськрада розірвала договір продажу історичної аптеки “Під Фемідою”
15:51, 15 лютого 2019 р.

Львівська міськрада розірвала договір продажу історичної аптеки “Під Фемідою”

Львівська мерія через суд розірвала угоду купівлі-продажу приміщення історичної аптеки “Під Фемідою”, що на розі вулиць Дорошенка та Словацького.

Про це повідомляє сайт “Наші Гроші. Львів”.

Приміщення колишньої аптеки придбала Світлана Маланяк на аукціоні за 10,4 млн грн ще у березні 2015 року. За умовами договору, жінка мала протягом року відремонтувати приміщення під аптеку. Проте сьогодні тут розташований магазин жіночої білизни «Victoria’s secret».

Джерело фото: Наші Гроші. Львів

Отож, причиною розірвання договору з приватною підприємницею стало недотримання нею умов договору — ремонт за рік часу та збереження історичної аптеки.

У 2017 році працівники мерії перевірили приміщення та виявили, що ремонт виконаний лише частково, а “цінні мистецькі елементи інтер’єру” (історичні вітражі) зникли. Не було також й антикварних меблів, які продали разом із приміщенням. Їх згодом знайшли на складах, що на вулиці Шевченка. А от вітражів відшукати не вдалось.

До того ж, нова власниця змінила планування приміщення, а замість аптеки відкрила тут магазин нижньої білизни. В управлінні з’ясували, що з вересня 2017 року приміщення вже не належить Світлані Маруняк — новою власницею через договір іпотеки стала Ірина Сулига, яка викупила приміщення за 10 млн грн.

Читайте також: У Львові оголосили тендер на будівництво велодоріжки на пр. Чорновола, вул. Варшавській та вул. Замарстинівській. 

Зазначимо, що Світлана Маруняк мала право продавати приміщення, але при цьому повинна була повідомити про це управління та перекласти на нового власника взяті раніше зобов’язання – збереження аптеки та її  інтер’єру. Підприємниця цього не зробила.

Аптека "Під Фемідою", 2011 рік

На підставі цих фактів у жовтні 2018 року Господарський суд Львівської області задовольнив позов управління комунальної власності та вирішив розірвати договір купівлі-продажу між управлінням та приватною підприємницею Маланяк.

Колегія суддів Західного апеляційного господарського суду 28 січня цього року підтвердила правомірність розірвання угоди та залишила рішення суду першої інстанції в силі. Проте приміщення історичної аптеки досі залишається у власності Ірини Сулиги, оскільки Галицький районний суд не задовольнив позов управління комунальної власності про визнання недійсним іпотечного договору. 21 січня поточного року управління оскаржило це рішення в апеляційному суді.

Читайте також: Мерія може оштрафувати власника приміщень, де стався обвал стіни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032ua #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...