• Головна
  • Мерія Львова може оштрафувати власника приміщень, де стався обвал стіни
10:50, 15 лютого 2019 р.

Мерія Львова може оштрафувати власника приміщень, де стався обвал стіни

Сьогодні, 15 лютого, відбулося позачергове засідання міської комісії з питань ТЕБ і НС щодо обвалу стіну будинку на вулиці Личаківська, 7. Мерія вимагатиме притягнути до відповідальності власника приміщень.

Як повідомляє прес-служба ЛМР, міська комісія рекомендувала не відновлювати подачу електроенергії та газопостачання до повного обстеження приміщень та складання експертного висновку щодо стану цієї будівлі.

Проте голова Галицької РА Андрій Зозуля повідомив, що подачу електроенергії до аварійного будинку таки відновили. А от щодо газопостачання, то труба зруйнована, тому на місці працює газова служба. Загрози повторного обвалу будівлі немає. Працівники поліції та Муніципальної варти охороняють територію будинку, аби туди не потрапили сторонні люди.

“Нам вдалося сконтактувати з власником приміщень, який перебуває за межами Львова. Є розуміння з його боку, і він погоджується здійснити необхідні заходи щодо обстеження і відновлення приміщень. Також маємо розуміння мешканців, яких відселили", — доповів Андрій Зозуля, голова Галицької районної адміністрації,” - зазначив Андрій Зозуля.

Теперішній власник будинку на Личаківській викупив його у 2015 році через аукціон. Згідно з договором купівлі-продажу, чоловік мав провести роботи з виведення приміщень з аварійного стану, але він цього не зробив. У будинку лише в одній квартирі мешкали люди, їх вже відселили.

Мерія Львова може оштрафувати власника приміщень, де стався обвал стіни, фото-1

Джерело фото: ЛМР

Заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак наголосив, що за потреби виселеним з аварійного будинку мешканцям нададуть тимчасове помешкання.

“Внаслідок того, що люди так поверхнево ставляться до своїх обов’язків, маємо цілий ряд випадків отруєння чадним газом і таке інше. І те, що вчора сталось, — це теж яскравий приклад такого ставлення. Я думаю, і поліція пропрацює з цим власником приміщень щодо всіх речей, які він мав виконати, однак не виконав”, — зазначив Сергій Бабак.

Виконувач обов’язків міського голови Львова Геннадій Васьків запропонував перевірити будинки в центральній частині міста, зокрема в Галицькому і Личаківському районах, адже можливо є ще якісь будинки, які становлять загрозу, проте не визнані аварійними.

“Мерія вимагатиме притягнути до відповідальності власника приміщень на вул. Личаківській, 7 за те, що він не виконав свої зобов’язання, взяті на себе під час купівлі цих приміщень з аукціону. Я буду просити провести службове розслідування по лінії міста також: як наше ЛКП реагували-не реагували. І в разі виявлення порушень — вжити відповідних заходів,” - резюмував Геннадій Васьків.

Директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Ірина Маруняк повідомила, що станом на сьогодні у Львові 16 будинків перебувають в аварійному стані. Цього року планують провести відповідні роботи для виведення з загрозливого стану в 5 будинках, на це виділили 2 млн грн. Роботи триватимуть до 2020 року. А ще 11 будинків залишають в роботі, проте їх теж необхідно виводити з аварійного стану.

“З 2014 року 7 будинків виведено з аварійного стану за кошти місцевого бюджету. Кожного року ми цьому приділяємо увагу, і починаючи з 2014 року постійно, кожного року в місцевому бюджеті передбачаємо кошти на виведення з аварійного стану будинків”, — розповіла Ірина Маруняк. 

Нагадаємо, 14 лютого близько 18:45 на вул. Личаківській, 7 у Львові обвалилась стіна в будинку. Мешканців будинку евакуювали, постраждалих немає.Обставини події встановлюють. За версією місцевих мешканців, причиною обвалу міг стати вибух газу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #Личаківська
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...