• Головна
  • На ПП "Краковець" двоє подорожуючих напали на прикордонника, - ВІДЕО
14:32, 13 лютого 2019 р.

На ПП "Краковець" двоє подорожуючих напали на прикордонника, - ВІДЕО

13 лютого зранку у пункті пропуску "Краковець" двоє чоловіків намагалися перетнути кордон з порушенням, а потім напали на прикордонника.

Як повідомили у прес-службі Держприкордонслужби України, громадяни їхали мікроавтобусом "Мерседес" на українських номерах до Польщі. Уже на кордоні працівники ДПС виявили, що транспортний засіб не має міжнародного страхового сертифікату.

Пасажири автомобіля обурились, що їх не хочуть пропускати та в агресивній формі почали вимагати роз'яснення від прикордонників. Попри те, що прикордонники пояснили їм ситуацію, чоловіки накинулись із кулаками на працівника ДПС, а потім заблокувались у власному авто.

На місце події викликали силовиків та поліцію, але це не змусило громадян вийти з автомобіля. Лише із застосуванням сили їх вдалось затримати й доставити в службове приміщення, де на них склали адмінпротоколи за ст. 185-10 КУпАП.

Окрім цього, порушникам загрожує кримінальна відповідальність за ст. 345 ККУ. Обставини інциденту з'ясовують правоохоронці.

У Держприкордонслужбі зазначають, що усі водії при виїзді за кордон на власному ТЗ повинні мати Міжнародний страховий сертифікат "Зелена картка", який уніфікований для всіх країн. Він потрібен насамперед для відшкодування коштів, якщо водій вчинить якусь шкоду на території іншої країни.

У обов'язковому порядку такі сертифікати перевіряють при перетині кордону з грудня 2018 року та не випускають водіїв за межі України без наявності такого документа.

Читайте також: Техогляд 2019: що зміниться для водіїв

Слід зазначити, що неспокій на кордоні спостерігався і вчора, 12 лютого, але біля ПП "Рава-Руська" Львівської області: деякі водії не хотіли придбати страхові сертифікати і на знак протесту перекрили автодорогу, але після прибуття на місце нарядів поліції, ситуацію вирішили.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...