• Головна
  • У Львові вже понад півроку не можуть розпочати реалізацію проекту "Місце щасливих людей" через задорогі світильники
08:35, 8 лютого 2019 р.

У Львові вже понад півроку не можуть розпочати реалізацію проекту "Місце щасливих людей" через задорогі світильники

Створити сквер у пам'ять про засновника та лідера гурту "Скрябін" Андрія Кузьменка намагаються з 2015 року.

Як розповів у коментарі кореспонденту 032.ua головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, розпочати облаштування громадського простору "Місце щасливих людей" не можуть через те, що проектантам не погоджують цінову експертизу.

"Експертиза вважає, що у сквері мають бути звичайні світильники, а не дизайнерські. І нам наразі не вдається переконати комісію у протилежному, але переговори тривають", - зазначив Чаплінський.

Зазначимо, що облаштувати громадський простір на площі Гасина у Львові (на розі вулиць Коперника і Стефаника) сподівалися впродовж 2018 року. Однак у липні головний архітектор у розмові з нашим журналістом зазначав, що проект "застряг" на рівні погодження експертизою через "складні дизайнерські рішення".

Згідно з проектом простір розділять на зони різного призначення: імпровізовану сцену для музикантів чи проведення відкритих лекцій, лавки та зону схилу для сидіння, пішохідну зону, встановлять арт-об’єкти “Течії”; “Нерв”, де будуть облаштовувати виставки, і групу мистецьких об’єктів, які символізуватимуть діяльність Андрія Кузьменка. Загальна вартість попереднього проекту становить 32 мільйони гривень.

Нагадаємо, що ідею створення скверу на розі вулиць Коперника - Стефаника висували ще у 2015 році. Тоді ж оголосили всеукраїнський конкурс на найкращий проект облаштування скверу пам’яті Андрія Кузьменка на площі Гасина, переможцем якого став дизайнер з міста Дніпра, лауреат всесвітньовідомої дизайн-премії Red Dot Design Singapore - Валерій Кузнєцов. У вересні 2016-го року батьки Андрія Кузьменка відмовилися від ідеї облаштування «Місця щасливих людей», але міська рада вирішила продовжити роботу над проектом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032ua
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,72
39,82
EUR
42,75
42,84
PLN
9,82
9,87
Оголошення
live comments feed...