• Головна
  • Чому у Львові затягують реалізацію проекту “Місце щасливих людей”, - ФОТО
10:16, 25 липня 2018 р.

Чому у Львові затягують реалізацію проекту “Місце щасливих людей”, - ФОТО

Ідею створення скверу пам'яті Андрія Кузьменка намагаються втілити в життя ще з 2015 року.

Упродовж 2018 року у Львові обіцяли реалізувати проект громадського простору “Місце щасливих людей” на честь Кузьми Скрябіна, але наразі справа “застрягла” на рівні погодження експертизою,- передає 032.ua.

Як розповів у коментарі для 032 головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, станом на нині експертиза не хоче погоджувати в проекті складні дизайнерські рішення - світильники, бетонні художні вироби тощо.

Читайте також: Куди піти у Львові цього тижня: 7 подій, які варто відвідати

“Відповідно, через те, що експертиза не хоче узгоджувати, ми не можемо винести це питання на сесію. Я сподіваюся, що до вересня (наступної сесії), ми зможемо погодити нарешті експертизі і винести проект на розсуд депутатів, щоб передбачити хоч якісь гроші для початку робіт у цьому році”, - зазначив Чаплінський.

(Візуалізація проекту на площі Гасина)

Зазначимо, що новий громадський простір мають облаштувати на площі Гасина у Львові (на розі вулиць Коперника і Стефаника). Загальна вартість попереднього проекту становить 32 мільйони гривень.

За ці кошти, простір розділять на зони різного призначення: імпровізовану сцену для музикантів чи проведення відкритих лекцій, лавки та зону схилу для сидіння, пішохідну зону, встановлять арт-об’єкти “Течії”; “Нерв”, де будуть облаштовувати виставки, і групу мистецьких об’єктів, які символізуватимуть діяльність Андрія Кузьменка.

Окрім цього, встановлять урни та світильники, обгородять зону ТПВ та облаштують місця для паркування велосипедів.

Нижче пропонуємо переглянути, як виглядає площа Гасина у Львові станом на нині:

Нагадаємо, що ідею створення скверу на розі вулиць Коперника - Стефаника висували ще у 2015 році. Тоді ж оголосили всеукраїнський конкурс на найкращий проект облаштування скверу пам’яті Андрія Кузьменка на площі Гасина, переможцем якого став дизайнер з міста Дніпра, лауреат всесвітньовідомої дизайн-премії Red Dot Design Singapore - Валерій Кузнєцов. У вересні 2016-го року батьки Андрія Кузьменка відмовилися від ідеї облаштування «Місця щасливих людей», але міська рада вирішила продовжити роботу над проектом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #громадський_простір #Скрябін #Кузьма #сквер
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...