• Головна
  • Водохреща у Львові: де стрибнути в ополонку львів’янам, - ІНТЕРАКТИВНА МАПА
Матеріал доповнюється
16:57, 15 січня 2019 р.

Водохреща у Львові: де стрибнути в ополонку львів’янам, - ІНТЕРАКТИВНА МАПА

Матеріал доповнюється

19 січня християни відзначатимуть третє і завершальне велике різдвяно-новорічне свято зимового циклу - Водохреща. Християни вірять, що саме 19 січня вода набирається цілющих властивостей і якщо в неї окунутися, то будеш здоровим увесь рік.

Для тих, хто хоче скупатися в ополонці цьогоріч, 032.ua підготував добірку найпопулярніших локацій, де на Водохреща можна зануритися в ополонку.

Горіховий гай

Джерело фото: https://www.facebook.com/porodko.andriy

У парку “Горіховий гай” з 2015 року щорічно проходить традиційна Йорданська купіль. Цьогоріч воду освятять о 12:00, після цього всі бажаючі зможуть скупатися в ополонці. До речі, їх буде дві. Також для комфортного пірнання буде організовано роздягальні, гарячий чай та гратиме музика.

Де? Вул. Ковалева, 22

Раковець

Джерело фото: http://ukrfauna.io.ua/

Багато мешканців Львова для святкового обряду купання обирають джерело в с. Раковець, адже завдяки своїм цілющим властивостям водойма стала відомою на всю Україну. Щодня сюди приїзджають десятки людей з надією зцілення. І подейкують, що вода таки вилікувала від недуг не одну людину. До речі, крижана вода в джерелі не нагрівається навіть у найспекотніший день.

Скільки? Безкоштовно.

Як доїхати? Найзручніше добиратися в с.Раковець власним транспортом. Їдете зі Львова по трасі Київ-Чоп у напрямку м. Стрий. Біля населеного пункту Раковець потрібно повернути ліворуч і поїхати вниз. Дорогу до джерела можна запитати у першого місцевого мешканця або просто їдьте за автомобілями, на Водохреща їх тут буде багато.

Водохреща у Львові: де стрибнути в ополонку львів’янам, - ІНТЕРАКТИВНА МАПА, фото-1

Яворівський національний природний парк

Джерело фото: Leopolis.news

На Йорданське святкування всіх охочих запрошують у с. Верещиця. Окрім освячення води та купання в ополонці, львів’яни зможуть насолодитися виступами вертепів та фольклорних колективів. Також організатори проводитимуть конкурс пампушків, а закінчить програму святкування спільна коляда та щедрування біля ватри.

Коли? Початок о 12:00

Як доїхати? До с. Верещиця Яворівського району від Янівського цвинтаря (вул. Шевченка) м. Львова курсуватиме громадський транспорт. Час відправлення з м. Львова, год.: 6:50; 7:20; 7:55; 8:45; 9:55; 11:40; 13:20; 14:00; 16:0; 16:55; 17:30; 18:50; 19:50.

Лисиничі

Водохреща у Львові: де стрибнути в ополонку львів’янам, - ІНТЕРАКТИВНА МАПА, фото-2

Зцілитися в крижаній ополонці можна буде і в Лисиничах. У місцевому лісі облаштований спеціальний басейн, який наповнюється водою із джерела. Також для комфортного занурення тут розміщена переодягальня.

Водохреща у Львові: де стрибнути в ополонку львів’янам, - ІНТЕРАКТИВНА МАПА, фото-3

Джерело фото: lysynychi-rada.gov.ua

Скільки? Безкоштовно.

Як доїхати? Сюди курсує автобус №29. Дорогу до джерела можна запитати у будь-якого місцевого мешканця.

Водохреща у Львові: де стрибнути в ополонку львів’янам, - ІНТЕРАКТИВНА МАПА, фото-4

Давидів, “Мала Швейцарія”

Водохреща у Львові: де стрибнути в ополонку львів’янам, - ІНТЕРАКТИВНА МАПА, фото-5

Бажаючих стрибнути в ополонку приймуть і в відпочинковому комплексі “Львівська Швейцарія”, який вже кілька років поспіль проводить купіль на Йордана.Комплекс розпочне свою роботу о 9:00, а освячення води відбудеться о 13:00. Після богослужіння всі охочі зможуть пірнути в ополонку.

Джерело фото: swiss.lviv.ua

Скільки? Вхід у відпочинковий комплекс коштуватиме 80 грн, а для дітей до 14 років — 25 грн. Заїзд автомобіля на територію становитиме 30 грн для легкових авто та 40 грн для бусів.

Де? вул. Озерна, 1-б

Як доїхати? До локації курсує автобус №160, виходити потрібно біля знаку “Давидів”.

Водохреща у Львові: де стрибнути в ополонку львів’янам, - ІНТЕРАКТИВНА МАПА, фото-6

Edem Resort Medical & SPA

Водохреща у Львові: де стрибнути в ополонку львів’янам, - ІНТЕРАКТИВНА МАПА, фото-7

Запрошують усіх бажаючих на купіль й у популярний палацово-парковий комплекс Edem Resort Medical & SPA. На території підготують одну ополонку, де о 14:00 проведуть освячення води. Для комфортного занурення у воду, тут організують місця для переодягання, а також відвідувачам заходу видаватимуть рушники та поїтимуть гарячим чаєм. 

Джерело фото: Edem Resort Medical & SPA

Скільки? Безкоштовно

Де? Львівська обл. Перемишлянський р-н. с. Стрілки

Як доїхати? Найзручніше добиратися до цієї локації власним транспортом. Потрібно рухатися зі Львова по дорозі Н09 в напрямку с. Стрілки. У населеному пункті поверніть ліворуч. Дорогу до самого комплексу можна запитати у будь-якого мешканця, або ж рухайтеся за автомобілями, охочих зануритися в ополонку тут буде багато.

Брюховичі

Водохреща у Львові: де стрибнути в ополонку львів’янам, - ІНТЕРАКТИВНА МАПА, фото-8

Джерело фото: Zaxid.net

Цьогоріч Йорданську купіль організують і в Брюховичах на озері по вулиці Під Осовою, що біля місцевого дитячого майданчику. Освячення води озера відбудеться о 12:00. А усіх, хто купатиметься, частуватимуть гарячим глінтвейном.  

Як доїхати? Туди курсує маршрут №22. Вийти потрібно на зупинці на вул. Під Осовою. Можете зазделегідь запитати водія трансорту, аби не помилитися. 

Водохреща у Львові: де стрибнути в ополонку львів’янам, - ІНТЕРАКТИВНА МАПА, фото-9

Левандівське озеро та водойма у парку культури

Водохреща у Львові: де стрибнути в ополонку львів’янам, - ІНТЕРАКТИВНА МАПА, фото-10

Джерело фото: Львівський клуб активного відпочинку

Деякі львів’яни занурюються у воду Левандівського озера (між вул. Повітряна, Ганкевича і Львівським холодокомбінатом) чи купаються в ополонці водойми Парку культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького (поблизу “Романтика”). Проте в обох локаціях святкові купання не організовані, відповідно ні рятувальників, ні спеціально підготовлених ополонок там не буде.

Автор матеріалу: Уляна Ситник.

ПОВНЕ АБО ЧАСТКОВЕ КОПІЮВАННЯ МАТЕРІАЛУ ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ І ВВАЖАЄТЬСЯ ПОРУШЕННЯМ АВТОРСЬКИХ ПРАВ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Водохреща #Йордан #Львів #купіль #ополонка
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,20
EUR
42,65
42,75
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...