• Головна
  • Водіям на замітку: в Україні змінилися вимоги до реєстрації “євроблях”
21:21, 30 листопада 2018 р.

Водіям на замітку: в Україні змінилися вимоги до реєстрації “євроблях”

В Україні змінили вимоги до реєстрації тимчасово ввезених транспортних засобів на територію держави.

Про це повідомили у Головному сервісному центрі МВС, - передає 032.ua.

Як і раніше, водіям потрібно здійснювати реєстрацію на термін, зазначений у митних документах, але сам термін ввезення скоротили із двох місяців до 30 днів.

Замість обміну іноземного свідоцтва про реєстрацію ТЗ та номерних знаків на національні, видаватимуть власнику автівки тимчасовий реєстраційний талон  без обміну іноземного свідоцтва і номерних знаків.

При виїзді з України цей талон не потрібно буде повертати, тоді як раніше отримані національні номерні знаки й свідоцтво слід було віддати назад у ТСЦ МВС.

Водіям на замітку: в Україні змінилися вимоги до реєстрації “євроблях”, фото-1

Нагадаємо, що в Україні недавно ухвалили закони №8487 та №8488, що стосуються розмитнення автомобілів на єврономерах. Зокрема, останній дещо змінює дії поліції щодо порушників закону про “євробляхи”.

Як розповів перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, автомобілі на іноземній реєстрації можуть перебувати в Україні “у митному режимі транзиту” (це ті, що проїжджають країною) або “у митному режимі тимчасового ввезення” (власне “євробляхи”, якими тимчасово користуються українці).

В Україні збільшили штрафні санкції до порушників термінів переміщення ТЗ у обох цих режимах, які набирають чинності через 180 днів після публікації закону.

Читайте також: Сервісні центри МВС можуть цілодобово реєструвати розмитнені авто з європейською реєстрацією

Для митного режиму транзиту: за перевищення строку але не більше однієї доби - 170 грн або попередження; від однієї доби до 10 діб - 3400 грн; від 10 до 20 діб – 8500 грн, від 20 до 30 діб – 85 тисяч грн, а більш ніж на 30 діб і за втрату чи розкомплектування ТЗ – 170 тисяч грн або конфіскація автомобіля за рішенням суду.

Для митного режиму тимчасового ввезення: за перевищення строку не більш, ніж на три доби - 850 грн або попередження; від 3 до 10 діб - 5100 грн; від 10 до 20 діб – 17 тисяч грн, від 20 до 30 діб – 85 тисяч грн, більш ніж на 30 діб і за втрату чи розкомплектування ТЗ  – 170 тисяч грн або конфіскація автомобіля за рішенням суду.

Запроваджується також автоматизований обмін інформацією між фіскальними органами, Державною прикордонною службою та Національною поліцією і, коли він запрацює правоохоронці зможуть в автоматичному режимі перевіряти, коли та ким ввезений автомобіль з іноземними номерами.

Окрім цього, встановлюється новий вид відповідальності за передачу “євроблях” у володіння, користування або розпорядження особі, яка його не ввозила в Україну, і за використання такого транспортного засобу для цілей підприємницької діяльності та/або отримання доходів в Україні (наприклад – таксі).

Читайте також: Калькулятор для євроблях: у Телеграмі з’явився бот, який допомагає дізнатися вартість розмитнення авто

Новий закон вводить і нові механізми та зміни до основоположної нормативки, якою керується поліція: ст. 121 КУпАП передбачає адмінвідповідальність за керування водієм ТЗ щодо якого порушено терміни ввезення чи переміщення у вигляді штрафу 8500 грн. Постанову про це може виносити сам поліцейський. А якщо ситуація повториться упродовж року штраф зросте до 17 тисяч грн із позбавленням права керування ТЗ на рік із оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого (в такому випадку розгляд справи здійснюватиметься судом).

У ст. 35 ЗУ “Про Національну поліцію” передбачили, що поліцейський може зупинити авто на іноземній реєстрації, аби виявити передачу ТЗ особам, які його не ввозили в Україну, а також - якщо є інформація про порушення власником автівки митних правил.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #закон #євробляхи #штраф #єврономера #автомобілі
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...