• Головна
  • Калькулятор для євроблях: у Телеграмі з’явився бот, який допомагає дізнатися вартість розмитнення авто
Ексклюзив
09:39, 19 листопада 2018 р.

Калькулятор для євроблях: у Телеграмі з’явився бот, який допомагає дізнатися вартість розмитнення авто

Ексклюзив
Калькулятор для євроблях: у Телеграмі з’явився бот, який допомагає дізнатися вартість розмитнення авто

Нещодавно у Верховній Раді прийняли новий закон, що стосується розмитнення авто та надає знижку водіям на оформлення євроблях. З огляду на це, киянин Дмитро Фініченко упродовж двох днів створив бота в мобільному додатку Телеграм, який допомагає користувачам підрахувати вартість розмитнення авто за цим законом.

Як розповів у коментарі для 032.ua розробник Дмитро Фініченко, бот побачив світ 13 листопада і відтоді ним скористалося більше 6 тисяч осіб, а кількість перевірок перевищила 25 тисяч.

“Коли депутати проголосували за закон 8487, я почав шукати калькулятори, які б мені допомогли порахувати вартість розмитнення. Нічого, що би гарно працювало, я не знайшов, тож вирішив написати бота”, - пояснив киянин.

Кореспондент сайту 032.ua протестував, як це працює. Щоб додати бота собі в контакти, слід зайти у Телеграм та ввести у пошуку @evrobljahabot. Коли перед користувачем з’являється ось таке вікно, можна тиснути кнопку “Start” і приступати до розрахунків:

Калькулятор для євроблях: у Телеграмі з’явився бот, який допомагає дізнатися вартість розмитнення авто, фото-1

Аби дізнатися вартість після розмитнення, достатньо відправити у чат посилання на автомобіль, який цікавить. Станом на нині, є три європейських сайти продажу авто, з якими працює бот і з яких потрібно копіювати гіперпосилання - це: 1) ru.autoplius.lt, 2) otomoto.pl і 3) autoscout24.com.ua. Уже доступний і бета-тест німецького сайту mobile.de.

Про це користувачам розповідає сам бот у повідомленні і надає перелік активних гіперпосилань, за якими можна перейти:

Калькулятор для євроблях: у Телеграмі з’явився бот, який допомагає дізнатися вартість розмитнення авто, фото-2

Обираємо перший сайт зі списку та переходимо за посиланням. У полі, що з’являється на сайті, вводимо марку автомобіля, рік випуску та інші характеристики за бажанням, знаходимо у переліку автівку, яка цікавить, клікаємо на неї, копіюємо посилання та надсилаємо чат-боту.

Миттєво отримуємо інформацію про автомобіль: його марку й модель, ціну до розмитнення, розрахунки по акцизному збору, ввізному миту, ПДВ, враховану знижку та кінцеву вартість розмитненого авто.

Випробовуємо наступний сайт зі списку. Обираємо інше авто та копіюємо посилання. Як видно зі скріншотів нижче, автор оголошення вказав не усі дані про автомобіль, які потрібні для розрахунку, тож бот не зміг видати результат. У такому випадку користувач може спробувати підрахувати вартість розмитнення євробляхи вручну.

Щоб задати чат-боту власні параметри, слід написати повідомлення “Калькулятор”, яким активується ця функція. Далі програма запропонує користувачеві ввести вихідні дані: тип двигуна, ціну за кордоном у євро, рік випуску та об’єм двигуна. Вводимо усю цю інформацію в наступному повідомленні через пробіли та отримуємо розрахунок.

Функцію калькулятора з ручним введенням автор ввів зовсім нещодавно на прохання користувачів.

“Калькулятор актуальний для людей, які уже мають своє авто на єврономерах та хочуть дізнатися, скільки їм доведеться віддати за розмитнення “залізного коня”, - зазначив Дмитро Фініченко.

Читайте також: Для Львова створили Telegram-бот: як він працює

Функціонал чат-бота постійно оновлюється та доповнюється. Наприклад, при запуску бот працював лише з одним сайтом, а зараз - із трьома. З’явилась також бета-версія розрахунку з використанням четвертого сайту. У майбутньому цей список може збільшитись.

Перевіримо, як працює щойно введений четвертий сайт. Переходимо за посиланням і обираємо марку автомобіля. Попри те, що це німецький сайт, досить просто зрозуміти, що вимагають від користувача. Знаходимо потрібне авто і копіюємо посилання, яке відправляємо боту. Та отримуємо миттєву відповідь.

Підсумок: “калькулятор євроблях” у Телеграмі працює добре і справді миттєво. Користувач отримує всю інформацію, яка йому потрібна при розмитненні авто: стислий опис самого автомобіля, дані про усі елементи грошової формули, ціну розмитненого авто, знижку на акциз та кінцеву суму зі знижкою.

У деяких випадках можна не отримати бажаної відповіді. Таке трапляється тоді, коли вихідне посилання не містить усієї необхідної для розрахунку інформації. Тоді можна скористатись ручним введенням, яке теж працює справно.

При використанні чат-бота слід пам’ятати, що наразі у розрахунках не враховується військовий збір. Але творець програми постійно доповнює її функціонал, а про всі додаткові нюанси користувачів повідомляє сам бот.

Повне або часткове копіювання, відтворення, републікація матеріалу забороняється і вважається порушенням авторських прав

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #розмитнення #авто #євробляхи #калькулятор #Телеграм
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...