• Головна
  • Львів заборгував банкам майже 550 млн грн.
17:21, 29 листопада 2012 р.

Львів заборгував банкам майже 550 млн грн.

Станом на сьогодні реальні борги Львова за банківськими запозиченнями становлять 548 мільйонів гривень. Про це під час брифінгу повідомив голова бюджетної комісії Львівської міської ради Яромир Самагальський.

Чималу суму Львів заборгував через коливання курсу гривні і таким чином місту доводиться віддавати більші суми у гривнях, каже експерт. Але попри те, за словами Я.Самагальського, ці позики, зокрема від ЄБРР, мають й свої переваги. «Ці позики дають під відносно низький відсоток, а крім того дають ще й частину ґрантових коштів», - сказав він.

Водночас Яромир Самагальський називає й негативний бік  цих позик.  «Тіло боргу віддають з бюджету розвитку, тому на вирішення інших поточних проблем коштів практично не залишається. Хоча на 1 січня 2010 року боргові зобов'язання міста перевищували мільярд гривень і за два роки нам вдалося зменшити їх практично удвічі», - зазначив він.

Зі свого боку депутат Львівської міськради Юрій Кужелю додає, що цього року за зовнішніми запозиченнями місту потрібно віддати 160 мільйонів гривень, а в бюджеті розвитку на цей момент є трохи більше 200 мільйонів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,60
39,85
EUR
42,70
42,84
PLN
9,80
9,92
Оголошення
live comments feed...