• Головна
  • У Львові не всім трупам робитимуть розтин
10:26, 28 листопада 2012 р.

У Львові не всім трупам робитимуть розтин

Із набуттям чинності нового Кримінально-процесуального кодексу огляд і видача тіл померлих фактично не змінюється, зазначають у Генеральній прокуратурі Україні.

«На сьогодні ніхто не буде робити розтин трупів бабусь, дідусів, трупів людей, які померли своєю смертю вдома і при цьому мали важкі хвороби.» - повідомляє відділ зв'язків зі ЗМІ відомства з посиланням на начальника Головного управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні Генпрокуратури Романа Андрєєва.- «Буде робитися розтин тільки трупів з ознаками криміналу»,

За. словами Романа Андрєєва у такому разі тіла направлятимуть у морг для проведення СМЕ в максимально стислі терміни, після проведення якої з дозволу прокурора тіло видаватимуть родичам для поховання..

Прокурор уточнив, що експертиза проводиться протягом однієї доби, а у разі проведення комплексної експертизи - протягом трьох діб. Процес видачі тіла, за словами Р.Андрєєва, відбуватиметься максимально швидко

Р.Андрєєв, коментуючи норми нового КПК щодо порядку огляду, проведення судово-медичної експертизи (СМЕ) та видачі тіла померлої людини рідним, повідомив, що із введенням нового КПК "з точки зору огляду та видачі трупа нічого не змінилося".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,70
39,80
EUR
42,62
42,70
PLN
9,88
9,93
Оголошення
live comments feed...