• Головна
  • Львів'яни вимагають заборонити будівництво багатоповерхівок без появи нових шкіл та садків
17:20, 29 жовтня 2018 р.

Львів'яни вимагають заборонити будівництво багатоповерхівок без появи нових шкіл та садків

Громадська організація "Батьківська рада Львівщини" вимагає заборонити будувати нові багатоквартирні будинки, а також офіси, готелі й торгівельні центри, якщо у Львові не будуватимуть нових комунальних навчальних закладів.

Відповідне звернення до Львівської міськради зареєструвала голова ГО "Батьківська рада Львівщини" Олена Пономарева на сайті Єдиної системи місцевих петицій 29 жовтня, - передає 032.ua.

"Львів розбудовується надшвидкими темпами, однак, за створення інфраструктури, зокрема, нових комунальних закладів освіти - садків і шкіл не дбають. 
Через брак закладів дошкільної освіти, в порушення статті 53 Конституції України, тисячі дітей не можуть навчатися, про що свідчать дані електронної черги в ЗДО. Намагання управління освіти ДГП ЛМР збільшити кількість місць садках за рахунок ущільнення груп – призводить до порушення санітарних та інших норм, порушуються права дітей на якісну освіту такі заходи не сприяють вирішенню проблеми. Аналогічна проблема з переповненими класами і в школах", - зазначила авторка петиції.

Читайте також: У Львові вимагають скасувати наказ про перепрофілювання спальних приміщень ДНЗ у групові

Відтак, ГО "Батьківська рада Львівщини" вимагає, щоби пріоритетом у видатках міського бюджету були кошти, спрямовані на відкриття нових комунальних шкіл та дитсадків; заборонити нове будівництво багатоповерхівок, офісів та ін. споруд, якщо не збільшується мережа нових навчальних закладів.

Окрім цього, Олена Пономарева пропонує не видавати дозволи на будівництво нових споруд, якщо управління освіти міста не підтвердить окремим документом наявність місць для навчання дітей у новоствореному мікрорайоні. У випадку, коли зафіксували барк місць у школах чи садках, слід зобов'язати забудовників вкласти гроші у створення нових закладів освіти чи надати площу в новій будівлі під такі заклади.

Читайте також: У Львові просять провести реконструкцію площі Довженка та облаштувати громадський простір

Насамкінець, авторка петиції вимагає заборонити звільняти забудовників від інвестиційних внесків. А отримані кошти спрямовувати на побудову (створення) мережі нових комунальних навчальних закладів освіти Львова, зокрема, садочків та шкіл.

Додамо, аби петицію опрацювали у ЛМР, вона має набрати 500 і більше підписів львів'ян за два місяці з моменту публікації. Станом на нині її підписало 9 людей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #освіта #школа #забудова #містобудування #ДНЗ #дитсадок #петиція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Спецтема "Петиції" створена на сайті 032.ua для того, щоб інформувати наших читачів про те, які петиції створюють львів’яни та які вимоги чи пропозиції вони висувають.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,47
41,51
EUR
45,74
45,79
PLN
10,61
10,64
Оголошення
live comments feed...