• Головна
  • Екологічна продукція стає доступнішою для львів’ян
19:22, 23 листопада 2012 р.

Екологічна продукція стає доступнішою для львів’ян

Завтра у Львові пройде «Ярмарок органічної продукції». До участі зголосилося близько п’ятнадцяти господарств та фірм не лише Львівщини, але й усієї Західної України. Ярмарок триватиме з 10.00 до 16.00 год на вулиці Валовій. Львів’яни зможуть скуштувати та придбати екологічно чисті продукти.

«Попит на таку продукцію щодня зростає, але на противагу цьому, кількість господарств, що її вирощують на території нашої країни не збільшується. Багато виробників роблять приставку «еко», «біо» до своїх продуктів, однак це звичайнісінька маніпуляція. У Львові спеціалізованих магазинів еко-їжі немає», - розповіла президент громадської організації «Екотерра» Наталя Чоловська.

Варто зазначити, що органічну продукцію купують переважно споживачі, які мають достатню фінансову спроможність, бо ціни на екологічно чисту продукцію вищі на 30-40%, порівняно зі звичайними продуктами. 

«Цінова політика залежить від насиченості ринку такою продукцією. За кордоном господарства, що вирощують органічні продукти, отримують допомогу від держави. Така політика сприяє щорічному збільшенню господарств, та здоров'ю громадян країни. Так, в Польщі подібні Ярмарки відбуваються раз в три місяці», - додає Наталя Чоловська.

В Україні перейти на органічне виробництво дуже важко, адже територія, на якій вирощується продукція, не має бути забрудненою. У вирощуванні не можна використовувати жодних пестицидів, нітратів, антибіотиків, гормонів, барвників.

Організаторами події виступили Львівський міська громадська організація «Екотерра», об'єднання САМОПОМІЧ та «Музей Ідей». Метою Ярмарку є популяризація та збільшення кількості фермерських угідь, які б займалися органічною продукцією.

«Ярмарок органічної продукції» є частиною проекту «Органічне виробництво в басейні річки Західний Буг». Подія відбувається за підтримки Коаліції Чиста Балтика (ССВ) та Шведського товариства охорони природи.

Довідка

8 вересня 2012 року в Києві відбувся Четвертий Всеукраїнський Ярмарок органічних продуктів. 34 виробники запропонували відвідувачам сертифіковані органічні овочі, фрукти, ягоди, напої, крупи та багато іншого. Організатором події є «Федерація органічного руху Україна».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...