• Головна
  • Для Львова створили Telegram-бот: як він працює, - ФОТО
19:04, 19 жовтня 2018 р.

Для Львова створили Telegram-бот: як він працює, - ФОТО

Нещодавно у місті презентували чат-бот Львівської міськради у месенджері Telegram під назвою @LvivCityHelper.

Зі слів творців чат-бота ЛМР, він є частиною проекту "Відкриті дані Львова" та створений для швидкого та цілодобового доступу мешканців міста до публічної інформації.

Відтак, кожен користувач, що має встановлений на мобільному телефоні "Telegram", зможе знайти @LvivCityHelper та отримати коротку інформацію на тему, яка його цікавить.

Кореспондент сайту 032.ua вирішив перевірити, як працює чат-бот Львова. Його досить просто знайти у пошуку месенджера, якщо правильно ввести всі слова: @lviv-city-helper-bot. Щойно користувач підключається до чату, бачить ось таке повідомлення:

Для Львова створили Telegram-бот: як він працює, - ФОТО, фото-1

Після цього бот пропонує розпочати розмову і натиснути кнопку "Старт", якщо користувач це робить, отримує можливість вибрати рубрику, яка цікавить: освіта, структура ЛМР, ремонтні роботи, реєстр містобудівних умов та обмежень (по суті, перелік законних забудов) і дозволи на літні майданчики.

Для Львова створили Telegram-бот: як він працює, - ФОТО, фото-2

У кожній рубриці є також підрубрики, які спрощують пошук. Наприклад, у ремонтних роботах можна обрати сферу, яка цікавить користувача та ввести назву конкретної вулиці. Кореспондент 032.ua обрав вулицю Пулюя у Львові і отримав інформацію по роботах, які зараз там ведуться.

Після поданої інформації, чат-бот пропонує львів'янам: подати електронне звернення у ЛМР або звернутися на "Гарячу лінію міста" (для цього потрібно буде вийти з месенджера і перейти на інший сайт). Також є можливість повернутися назад у меню.

Читайте також: Львівські патрульні розвінчали міф, через який не притягнули до відповідальності нетверезого водія, - ВІДЕО

Ось так виглядає інформація з рубрики освіта: 

Для Львова створили Telegram-бот: як він працює, - ФОТО, фото-6

Окремо можна шукати дитсадки, школи, позашкільні заклади та отримати інформацію про набір у 1 клас. Для останнього, боту потрібно вказати адресу проживання, наприклад, Порохова 10.

Для Львова створили Telegram-бот: як він працює, - ФОТО, фото-7

З реєстром містобудівних умов ситуація виглядає так:

Для Львова створили Telegram-бот: як він працює, - ФОТО, фото-8

У переліку діючих дозволів на встановлення літніх майданчиків, вочевидь, ще немає повної інформації. Кореспондент 032.ua обрав для перевірки вулицю Курбаса, яка є пішохідною та при цьому має багато вуличних столиків, але бот не знайшов жодного дозволу. Хоча завжди існує варіант самовільного встановлення об'єктів у сфері громадського харчування.

Для Львова створили Telegram-бот: як він працює, - ФОТО, фото-9

Так само немає результатів пошуку по літніх майданчиках на площі Ринок. Як відомо, у червні цього року у Львові був невеликий скандал, пов'язаний із закладом "П'яна вишня", який просто перед Львівською міськрадою самовільно встановив літні майданчики, які примусово демонтували, а потім встановили знову. 

Для Львова створили Telegram-бот: як він працює, - ФОТО, фото-10

Підсумок: чат-бот Львівської міськради у Телеграмі працює справно і дійсно швидко, але містить не усю інформацію про те, що може цікавити львів'ян. З іншого боку, хорошою ідеєю є пропозиція для користувачів подати звернення у ЛМР чи на "Гарячу лінію міста", якщо не влаштовує пошук.

Зрештою, творці чат-бота обіцяли пізніше додати дані щодо бюджету освітніх закладів, комунального майна, графік руху міського громадського транспорту та створити аналогічного "помічника" у Фейсбуці.

Читайте також: На вулиці Героїв Крут з’явиться багатоквартирний будинок, - ВІЗУАЛІЗАЦІЯ

ПОВНЕ АБО ЧАСТКОВЕ КОПІЮВАННЯ ЧИ ВІДТВОРЕННЯ МАТЕРІАЛУ ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ І ВВАЖАЄТЬСЯ ПОРУШЕННЯМ АВТОРСЬКИХ ПРАВ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #Телеграм #месенджер #ЛМР #міськрада #послуги #чат #чатбот
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,15
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...