• Головна
  • 7 неймовірно красивих гірських озер, які варто відвідати в Карпатах
10:19, 28 червня 2019 р.

7 неймовірно красивих гірських озер, які варто відвідати в Карпатах

У рамках спецпроекту “Подорожуй із 032.ua” рекомендуємо локації у Карпатах, головною родзинкою яких є гірські озера, що зачаровують своєю мальовничістю.

Журавлине озеро

У Національному природному парку «Сколівські Бескиди» розташований водоспад «Кам’янка», що має близько семи метрів висоти та дивує своєю красою. Він складається з одного каскаду, розділеного скельним виступом на два потоки.

Водоспад є геологічною пам’яткою та об’єктом рекреаційного туризму. Зовсім поруч можна побачити й славнозвісне Мертве або Журавлине озеро, відвідати яке просто мусять любителі гірських пейзажів. Темна озерна вода, прикрашена гілковим килимом, приховує справжню глибину водойми, а внаслідок того, що вода озера бідна на поживу, водне плесо заростає мохом.

Синевир

Озеро Синевир, без перебільшення — легенда Карпат. Це найбільше і найзагадковіше гірське озеро України. Шукати цю перлину варто серед скель і лісів гірського масиву Внутрішні Ґорґани, на землях національного природного парку з тією ж назвою.

Нагадаємо, раніше 032.ua писав, як зі Львова дістатися до Синевиру на власному авто.

Озеро Лебедин

Серед шести гірських озер Національного парку «Гуцульщина» особливою мальовничістю та романтизмом легенд вирізняється озеро Лебедин. Причаїлося воно в урочищі на південному схилі однойменної вершини Покутсько-Буковинських Карпат на Косівщині. Висота розташування водойми – 650 метрів над рівнем моря. Буковий ліс, луки та болота складають природний ландшафт місцевості навколо озера.

Озеро Несамовите

Одне з найвищих високогірних озер в Українських Карпатах (1750 м над рівнем моря) розташоване в межах Надвірнянського району Івано-Франківської області. Лежить у межах Карпатського національного парку, в льодовиковому карі (впадині) на східних схилах гори Туркул. Озеро довжиною 88 та шириною 45 метрів має глибину 1,5 метри.

Марічейка

Високогірне озеро розташоване на території масиву Чорногора, в межах Верховинського району Івано-Франківської області. Його слід шукати у південній частині Карпатського національного парку, на північно-східному схилі гори Шурин. Озеро “Марічейка” — льодовикового походження, його висота над рівнем моря — 1510 м. Марічейка — друге за площею озеро Чорногори.

Бребенескул

Найбільш високогірне озеро Карпат (1800 метрів над рівнем моря) розташоване в улоговині фантастичної краси в оточенні величних вершин Чорногірського хребта – Бребенескул та Гутин Томнатик. Озеро простягається на 134 метри та має вередливу вдачу – природні катаклізми тут зовсім не рідкість.Температура кришталевої водойми глибиною 3 метри навіть влітку не перевищує 13°C.

Догяска

Ще одне високогірне озеро розташоване в Українських Карпатах, в межах Рахівського району Закарпатської області. Інша назва - Герешаска. Воно лежить на дні льодовикового кару, при північно-східному схилі гори Догяска (1761 м), що у масиві Свидівець, на висоті 1577 м над р. м. Довжина озера — 125 м, ширина — 110 м, площа — 1,2 га, глибина — до 1,2 м. Улоговина має форму неправильного прямокутника, обмежена широким моренним валом. Північні береги заросли осокою.

Читайте також: Коли львівʼянам очікувати снігу: прогнози від синоптиків

Нагадаємо, раніше 032.ua писав про ТОП-5 місць, які варто відвідати дорогою зі Львова в Буковель.

*Повне або часткове копіювання матеріалу без письмової згоди редакції забороняється.

За матеріалами: guide.karpaty.ua, karpaty.life та vidviday.ua.

Використані фото - з відкритих джерел, фото на головній: Дмитро Косменко/guide.karpaty.ua

Озера на карті:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Карпати #озера
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Ми розпочинаємо новий спецпроект на нашому сайті під назвою “Подорожуй із 032.ua”. Кілька разів на місяць ми писатимемо про те, де можна відпочити в Україні, які місця львів'янам обов'язково варто відвідати, як туди доїхати і де зупинитись.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,15
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...