• Головна
  • Як виглядала та що планують зробити з вулицею Пісковою у Львові, - ФОТО
11:07, 17 жовтня 2018 р.

Як виглядала та що планують зробити з вулицею Пісковою у Львові, - ФОТО

Із 30 липня у Львові капітально ремонтують вулицю Піскову в Личаківському районі. Обіцяють завершити до кінця року, за сприятливих погодних умов. Але мешканці вулиці залишаються незадоволеними.

Як повідомили у прес-службі Львівської міськради, капремонт Піскової відбувається за розробленим ЛКП “Інститут просторового розвитку” проектом, - передає 032.ua.

За словами голови Личаківської РА Івана Лозинського, відповідно до проекту, спершу підрядники замінили каналізацію та водопровід, а зараз - проводять роботи з облаштування дорожнього покриття.

Читайте також: Вулиця Руданського у Львові стане пішохідною: стартував капремонт, - ФОТО, ВІЗУАЛІЗАЦІЯ

Дорогу мають повністю вистелити бруківкою, з правої сторони з’являться “кишені” для заїзду машин. Підрядники зрізали кілька дерев, які за переконанням Івана Лозинського були самосівами, але на їх місці мають висадити нові дерева.

На капремонт вул. Піскової (від Лісної до Крип’якевича) передбачено 7,6 млн грн на заміну інженерних мереж і ще 4,9 млн грн на реконструкцію дорожнього покриття.

Згідно з результатами торгів на “Прозорро”, капітальний ремонт доріг і тротуарів на Пісковій виконуватиме “ТОВ Альтбуд ЛВ”. Підрядники мають: розібрати наявне дорожнє покриття та тротуари, замостити паркувальні місця (площею 196 м кв.), тротуари, місця під смітники, проїзну частину (зокрема, з використанням бруківки на площі 1537 м кв.), встановити дорожні знаки та зробити розмітку, відновити травники (газон на 300 м кв.), посадити 4 дерева.

Читайте також: Львівщина проти всього російськомовного: чи справді “Український вибір” Медведчука оскаржив заборону в суді

Слід зазначити, що торги на цей лот відбулися лише з третього разу, через те, що ніхто не подався.

За даними ЄДР, переможець торгів - компанія “Альтбуд ЛВ” зареєстрована у Києві. Засновником та керівником є Кухтицький Андрій Сергійович.

Разом із тим, не всі у Львові раді капітальному ремонту вулиці. Історик та мешканець вулиці Піскової Іван Сварник вважає, що з колоритною вулицею у середмісті Львова пора прощатися.

“Ця вулиця зникає. Не те, що її замикають для проїзду чи забудовують. Ні, її “реконструюють”: не просто міняють підземні комунікації, але й ліквідовують газони, дерева, кущі. Замість них тепер будуть автостоянки! Особисто для мене це тяжкий удар. Упродовж 15 років ми з дружиною Уляною провадили “приватну війну” за те, щоб Піскова виглядала інакше”, - наголосив Іван Сварник.

Львів’янин розповів, що 18 років тому на газоні біля його дому росли лише дикі лілії й бузок. З часом, подружжя вирішило самотужки опікуватися рослинами: привезли з Хортиці кущик рододендрона, з Наварії - форзицію і декоративну айву, садили братчики, сіяли все нові квіти.

“З часом наш квітник став окрасою вулиці. Виполений і підлитий (влітку доводилося бодай через день виносити на нього 10 відер води), він вабив око сусідів і перехожих. Туристи, які йшли до Шевченківського гаю, фотографувалися на його тлі. За нашим прикладом клумби на Пісковій почали влаштовувати й сусіди, і вони займали добрих 100 метрів. І от цьому всьому настав кінець - з волі тих, хто керує міським господарством і не думає, що людині, особливо дітям, крім автостоянки, потрібна ще й зелень, квітка айстри, килимок барвистого портулаку, пахуча матіола…”, - резюмував Іван Сварник.

Читайте також: Що не так з трамвайними платформами у Львові: ТОП-5 міфів і шляхи вирішення проблеми

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #Піскова #вулиця #дорога #ремонт #капітальний #Личаківський_район
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,15
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...