• Головна
  • 6 ретро-відеокліпів від легендарних гуртів зі Львова, які викличуть у вас ностальгію
15:56, 20 жовтня 2018 р.

6 ретро-відеокліпів від легендарних гуртів зі Львова, які викличуть у вас ностальгію

032.ua пропонує добірку “раритетних" відеоробіт львівських музикантів, які "повернуть" вас у 90-ті .

Брати Гадюкіни “Наркомани на городі”

Цей легендарний гурт, створений 1988-го року у Львові, став першою з українських рок-команд, які здобули популярність на теренах колишнього СРСР та пострадянському просторі.

За плечима колективу — 4 студійники та 2 збірки хітів. Крім цього, за свою історію музиканти дали величезну кількість концертів та взяли участь у багатьох фестивалях по всьому світу.

Радимо до перегляду відеороботу на пісню “Наркомани на городі”, яка й досі часто звучить з радіоприймачів.

Читайте також: До уваги львів'ян: коли переводити годинники на зимовий час

Океан Ельзи “Там, де нас нема”

Чи не найвідоміший український гурт зі Львова, який був створений ще у 1994-му році, знають і люблять далеко за межами нашої країни. Океанам підспівують і дорослі й діти, а на концертах гурту підтримати музикантів традиційно збираються десятки тисяч шанувальників. Усього на території України продано понад мільйон дисків ОЕ.

Саме на пісню “Там, де нас нема” у 1998 році було знято перший професійний кліп гурту, де музикантів по черзі показують у холодильнику. Цей кліп став першим серед українських відеоробіт, що транслювали на каналі MTV.

Скрябін “Танець пінгвіна”

Маленькою Батьківщиною ще одного культового для української музики колективу є містечко Новояворівськ поблизу Львова. В активі гурту, що був заснований у 1989-му році, сімнадцять студійних альбомів, дев'ять макси-синглів та багато інших музичних проектів.

Відеокліп з харизматичним Кузьмою на пісню “Танець пінгвіна”, який випустили у 1998 році, одразу припав до душі глядачам.

Мертвий Півень “Холодно”

Гурт народився у середовищі Львівського університету ім. Івана Франка, де навчалися багато його майбутніх учасників, які починали музичну діяльність в університетському хорі “Черемош”. Перші музичні експерименти МП відбувалися виключно з акустичними інструментами. Саме в такому звучанні гурт отримав перше визнання критиків та слухачів (перемога на фестивалі “Вивих” у Львові у 1990 році, де виступив вперше).

Пропонуємо до перегляду відеороботу на пісню “Холодно”, зняту у 1998 році.

Піккардійська Терція “Нехай”

Українську акапельну формацію заснували у 1992-му році у Львові. Зараз у репертуарі колективу майже 300 композицій, серед яких класичні твори, обробки народних пісень та власні композиції. У музичному портфоліо формації — твори 12 мовами світу.

Згадуємо відеокліп на пісню “Нехай” з альбому “Сад ангельських пісень” (1997).

Читайте також: Як добре ти пам'ятаєш шкільну програму. ТЕСТ

Плач Єремії “Я піду в далекі гори”

Музичні критики називають колектив одним з найвизначніших українських рок-гуртів. «Плач Єремії» на початку 1990-го року у Львові заснував Тарас Чубай. За результатами одного з масштабних музопитувань пісня гурту «Вона» визнана українським хітом, що найбільше запам'ятався публіці за останню чверть століття.

Пропонуємо переглянути відеокліп на пісню “Я піду в далекі гори” з однойменного міні-альбом гурту, випущеного 1999 року.

Нагадаємо, 032.ua писав про Львів у 90-х: яким місто було 30 років тому.

*Повне або часткове копіювання матеріалу без письмової згоди редакції забороняється.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#відеокліпи #гурти_зі_Львова #ретро_відео #Львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,50
EUR
42,65
42,75
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...