• Головна
  • Офіс Служби автомобільних доріг Львівської та ще 14 областей обшукували силовики: подробиці
18:19, 27 вересня 2018 р.

Офіс Служби автомобільних доріг Львівської та ще 14 областей обшукували силовики: подробиці

27 вересня, силовики здійснили санкціоновані обшуки в офісах 15 обласних Служб автомобільних доріг, серед яких - і Автодор Львівщини. 

Як повідомили у прес-службі прокуратури міста Києва, сьогодні офіційно повідомили про підозру у службовій недбалості, що спричинила мільйонні збитки державі (ч.2 ст. 367 ККУ), першому заступнику начальника Служби автомобільних доріг у Київській області, - передає 032.ua.

За даними правоохоронців, посадовець, діючи від імені Служби автомобільних доріг у Київській області, провів фінансово незабезпечені тендери на виконання будівельних робіт, а також підписав акти про їх виконання, завідомо знаючи про неможливість їх оплатити через відсутність коштів на рахунках Автодору Київщини.

"Завдяки штучно створеній заборгованості, підрядні організації у подальшому через суд стягнули з Служби автомобільних доріг інфляційні втрати та 3% річних на суму понад 4 млн гривень, завдавши збитки державному бюджету на зазначену суму", -  повідомили у столичній прокуратурі.

Читайте також: Тварини із зоокутка в парку “Знесіння” потребують допомоги львів’ян, - ФОТО

Наразі вирішується про обрання підозрюваному запобіжного заходу. А в межах розслідування, аналогічні факти списання державних коштів зі Служби автомобільних доріг виявили у ще 15 областях України. За попередніми даними сума збитків, нанесених державі, складає понад 224 млн. грн.

Відтак, з метою виявлення та документування обставин вчинення кримінального правопорушення, обшукали офіси Автодору у Львівській, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій та інших областях.

У прес-службі Укравтодору вже оприлюднили офіційну заяву щодо інциденту, у якій пояснили, що правоохоронці розслідують дії керівників Служб за 2012 - 2014 рік і йдеться про замовлення дорожньо-будівельних робіт. Окрім цього, зазначається, що у 2016-2017 роках обласні Служби автомобільних доріг України у судовому порядку здійснили оплату штрафних санкцій.

"Відповідально заявляємо, що у 2016-2017 рр. кошти, залучені під державні гарантії, спрямовувались одержувачам – Cлужбам автомобільних доріг в областях виключно за затвердженими переліками об'єктів та напрямками використання коштів, визначеними Постановами Кабінету Міністрів України від 17.06.15 № 498 та від 29.03.2017 № 303",  - йдеться у тексті офіційної заяви.

Окрім цього, в Укравтодорі заявили, що їхнє керівництво "підтримує принципи цільового використання бюджетних коштів на розвиток дорожньої інфраструктури".

"Ми неодноразово зверталися до всіх відповідальних органів щодо перевірки та розслідування будь-яких проявів та доказів неефективного використання бюджетних асигнувань Службами в областях", - резюмували в прес-службі установи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #Львівщина #Автодор #Укравтодор #обшуки
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...