• Головна
  • Негода у Львові та області наробила біди: одна людина загинула
12:06, 25 вересня 2018 р.

Негода у Львові та області наробила біди: одна людина загинула

24 вересня негода у Львові та області спричинила смерть людини, а також пошкодила низку приватних будівель і господарські споруди. Без світла залишились десятки міст, містечок та сіл на Львівщині.

За інформацією департаменту ЦЗ ЛОДА, у Бориславі напередодні спостерігався надміру сильний вітер. Шквал спричинив падіння гілки з дерева, що призвело до смерті 65-річного бориславчанина, - передає 032.ua.

Правоохоронці Львівщини встановлюють обставини події.

Читайте також: Історія львівського транспорту у цифрах, - ФОТО

Окрім цього, масштабна негода (дощ та пориви вітру) додали незручностей мешканцям села Ільник на Турківщині, де пошкодила дахи на 3 житлових будинках та 7 господарських будівлях.

За попередніми підрахунками, шквал зірвав 320 листів хвильового шиферу, чим завдав збитків на 45 тис. грн.

У Львівській області також було зафіксовано дев’ять порушень у роботі систем електропостачання. Станом на нині, три поломки виправили.

Спеціалісти повідомили, що у області було пошкоджено 69 ЛЕП, що призвело до знеструмлення 239 населених пунктів: 179 територій залишилися без подачі електроенергії повністю, ще 60 - частково.

Читайте також: Зима прийшла: в Карпатах випав перший сніг, - ФОТО

Наслідки, що спричинила негода у Львівській області, ліквідувала 61 бригада працівників "Львівобленерго". Близько 20 години вечора, електропостачання було відновлене повністю.

Серед іншого, на “Гарячу лінію області” (тел. “112”) надійшло 205 звернень щодо відключень електроенергії. Станом на нині, завершили роботи 27 зверненнями, по 178 зверненнях ще ведеться робота.

Додамо, що за даними метеорологів, прохолодна і дощова погода збережеться найближчим часом. Так, упродовж вівторка, 25 вересня, температура повітря буде на рівні 4 - 7° тепла.

По Львівській області прогнозують дощі, часом з мокрим снігом. Пориви вітру в середньому досягатимуть 7 – 12 м/с, подекуди спостерігатимуть пориви вітру 15 – 20 м/с.

У горах очікуються заморозки та похолодання до 0 – 3° тепла вночі та 7 – 12° тепла удень.

Читайте також: Транспортні стратегії Львова і реальність: що планували та зробили у місті за 10 років

Нагадаємо, вчора, 24 вересня, шквальний вітер повалив у Львові декілька дерев та пошкодив лінії електропередач.

Слід зазначити, що останнім часом у Львові та області почастішали випадки масштабної негода. Так, 17 серпня короткотривала злива затопила низку міських вулиць та паралізувала рух транспорту. Львів’яни пересувались на гумових човнах, багатьох пасажирів маршруток і авто евакуювали рятувальники.

Початок серпня на Львівщині характеризувався проливними дощами, які спричинили підмили земляного полотна в гірських районах, на окремих ділянках автомобільних доріг місцевого значення.

Вперше про бурхливу негоду у Львові заговорили наприкінці липня: після триденної зливи, яка принесла на вулиці міста третину місячних опадів, львів’яни викладали у соцмережі фото поламаних дерев, затоплених вулиць та змитої бруківки. Сайт 032.ua зібрав для своїх читачів основні світлини з наслідками негоди у Львові.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #Львівщина #негода #дощ #злива #шквал #вітер
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,15
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...