• Головна
  • 5 способів, як зробити Львів кращим, не встаючи з дивана
15:24, 25 вересня 2018 р.

5 способів, як зробити Львів кращим, не встаючи з дивана

Змінювати Львів на краще може кожен. Для цього потрібно лише трохи проявити свою активність. 

032 підготував для своїх читачів 5 способів, як взяти безпосередню участь в управлінні містом і зробити його ще кращим, при цьому вам навіть не обов'язково вставати із дивана. 

Спосіб №1. Голосуйте за Громадський бюджет

Сьогодні львів'яни мають унікальну можливість самостійно вирішувати куди ж скерують кошти міста завдяки Громадському бюджету.

Прийом проектів на Громадський бюджет тривав до 15 вересня. Загалом було подано 160 проектів на понад 140 млн грн. З них – 36 великих і 124 малих. 

Зараз усі вони проходять модерацію та згодом будуть скеровані на розгляд у відповідні структурні підрозділи Львівської міської ради  на предмет того, чи зможуть їх реалізувати наступного року. 

Уже незабаром, ви зможете детальніше дізнатись  про кожен проект. І віддати свій голос за той, що вам сподобається найбільше. Голосування триватиме з 1 до 15 листопада. 

Спосіб №2. Повідомте про проблему Гарячу лінію міста 

 5 способів, як зробити Львів кращим, не встаючи з дивана, фото-1

Якщо ви помітили, що на якісь вулиці у Львові не працює світлофор, впало дерево, щось вийшло з ладу у будинку і т.д. повідомте про це Гарячу лінію міста. А не чекайте поки хтось ще це помітить і залишить заявку замість вас. 

Раніше у львів'ян була можливість тільки телефонувати на Гарячу лінію за номером 15-80 або залишати звернення на сайті муніципальних оголошень 1580.lviv.ua. Сьогодні ж можна зробити фотографію і відправити її на офіційну сторінку “Гарячої лінії ” у Facebook. 

Як показує практика це і справді працює. Я звернула увагу, що дорога на вулиці Кльоновича у Личаківському районі перебуває у жахливому стані. Написала про це на офіційній сторінці групи "Гаряча лінія міста" у Facebook. І результат  не забарився - дорогу відремонтували і сотні водіїв, які проїжджають цією вуличкою щодня, уже сьогодні не їдуть по ямах.

Якщо ви не маєте змоги зателефонувати на Гарячу лінію міста і не хочете, аби ваш допис був публічним - то завантажне мобільний додаток Гарячої лінії собі на на телефон (якщо у вас андроїд) і залиште своє повідомлення.

Спосіб №3. Відправте електронне звернення 

Сьогодні кожен львів'янин може звернутися до Львівської міської ради та її виконавчих органів із заявою, скаргою, чи пропозицією за допомогою електронного звернення. Подати його можна ось ТУТ

Подати звернення зовсім не складно і це потребує кількох хвилин. Просто вкажіть свої ПІБ, адресу проживання, тип електронного звернення і напишіть сам текст. 

І уже незабаром на e-mail, який ви зазначите, буде надіслана копія Вашого звернення та відповідь.

Якщо у вас є питання до депутатів, то ви можете подати електронне звернення і до депутатських комісій. 

Спосіб №4. Пишіть про проблеми у соцмережах

Сьогодні ви можете легко повідомити про те, що сталося у соціальних мережах. Наприклад, залишити повідомлення на своїй сторінці або у нашій групі "Головні новини Львова"  чи на сторінці "032.ua". 

Ще великою популярністю серед львівян у соцмережах користується і спільнота "Варта-1". 

Якщо ж ви стали свідком аварії чи помітили, що десь ускладнений рух ви можете залишити про це повідомлення у чаті телеграм-каналу “Варта-1”. Там  зібрана найактуальніша інформація про стан на дорогах Львова і вона постійно оновлюється. 

 5 способів, як зробити Львів кращим, не встаючи з дивана, фото-4

Спосіб №5. Створюйте петиції та підписуйте їх 

Сьогодні кожен львів'янин може написати петицію до місцевої влади. Для цього потрібно увімкнути комп'ютер, відкрити браузер і зайти на сайт “ e-dem.in.ua”. 

На сайті необхідно зареєструватись і написати свою петицію. 

Якщо ваша петиція набере підтримку громадськості, а саме – 500 голосів, то управління «Секретаріат ради» підготує проект ухвали на підтримку цієї петиції.

 5 способів, як зробити Львів кращим, не встаючи з дивана, фото-5

Згодом цей проект ухвали винесуть на розгляд сесії Львівської міськради. Якщо депутати підтримують петицію , то виконавчому органу міської ради, визначеному Львівським міським головою, до наступного пленарного засідання буде потрібно підготувати дорожню карту щодо вирішення питань, які Ви порушили у своїй петиції. 

Якщо ж ви не хочете писати петиції, то можете підтримати ті, які зареєстрували інші львів'яни. Для цього потрібно просто зареєструватися на сайті “ e-dem.in.ua” і проголосувати.

 5 способів, як зробити Львів кращим, не встаючи з дивана, фото-6

Щоб не пропустити нічого важливо просто час від часу заходьте на цей сайт і підтримуйте ті ідеї, які на вашу думку, варто реалізувати у Львові.

Авторка матеріалу: Ірина ТРУШ. 

*Повне або часткове копіювання матеріалу без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Громадський бюджет #Гаряча лінія міста #електронні звернення #петиції #новини Львова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,20
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...