• Головна
  • Блаженніший Святослав презентував у Львові свою книгу, - ФОТО
18:02, 19 вересня 2018 р.

Блаженніший Святослав презентував у Львові свою книгу, - ФОТО

Сьогодні, 19-го вересня, в актовому залі Львівського університету ім. Франка Блаженніший Святослав презентував свою першу книгу «Діялог лікує рани».

Про це повідомили у прес-службі ЛМР, передає 032.ua.

Читайте також: На Львівщині заборонили публічне використання російськомовного культурного продукту

«На жаль, сьогодні ми не вміємо діалогувати — живемо у світі монологів, не вміємо чути іншу людину, навіть коли вона думає по-іншому, ніж я. Я переконаний, що діалог є дуже важливим ефектом загальнолюдської культури, який ми повинні віднайти у собі. Нам не потрібно боятися діалогів, зокрема не потрібно боятися діалогів з Богом і з ближнім, навіть коли він є інший від мене, і думає по-іншому. Діалог лікує. Це можуть підтвердити і сучасні психологи. Нам так потрібно іноді висловити свій біль, свої сумніви, але так часто нам бракує когось, хто би нас вислухав.

Читайте також: Форум видавців у Львові: вартість, спеціальні гості та найцікавіші події

Мені б хотілося, щоб ця книга закликала до спілкування, до діалогу. І тому можливо тепер той факт, що вона з'явилася українською мовою, теж залучить до цього діалогу українське середовище. Не тільки Галичину, бо тут, в Галичині, питання українсько-польських стосунків є краще зрозумілим. Але далі на Схід українське суспільство до кінця не розуміє, чому такий важливий для України і  для Європи саме діалог українсько-польський",— сказав Блаженніший Святослав (Шевчук) Глава УГКЦ.

Зазначимо, що в книзі-інтерв'ю Блаженніший Святослав щиро розповідає редактору польського Католицького інформаційного агентства Кшиштофу Томасику про деякі досі невідомі факти про минуле та сучасний стан Східної Католицької Церкви.

Він ділиться історією свого життя: від моменту покликання до обрання його Главою УГКЦ. Розказує про можливості, які виникають внаслідок діалогу, а також про добрі, але часом і болісні відносини з країнами-сусідами. У книжці також знайдемо свідчення Блаженнішого Святослава про святого Івана Павла ІІ та блаженнішої пам’яті Любомира Гузара.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Блаженніший_Святослав #книга #Львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,15
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...