• Головна
  • На Львівщині заборонили публічне використання російськомовного культурного продукту
22:06, 19 вересня 2018 р.

На Львівщині заборонили публічне використання російськомовного культурного продукту

Львівська облрада запровадила мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території області.

За відповідне рішення вчора, 18-го вересня, проголосували 57 депутатів. Про це повідомляє 032.ua.

На Львівщині заборонили публічне використання російськомовного культурного продукту , фото-1

Читайте також: У Львові запустили опитування щодо якості перевезень пасажирів у маршрутках. Як долучитись

Як йдеться у проекті рішення, обмеження на заборону використання російськомовного продукту діятиме на Львівщині до припинення окупації українських територій.

Крім того, своїм рішенням депутати постановили "доручити Львівській обласній державній адміністрації вжити заходів щодо створення міжвідомчої робочої групи (за участю громадськості, правоохоронних органів та районних державних адміністрацій) – з метою проведення систематичної роз’яснювальної роботи для фізичних та юридичних осіб про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Львівської області".

Як також мовиться у рішення, ЛОР рекомендує органам місцевого самоврядування області ухвалити аналогічні рішення щодо встановлення на відповідній території мораторію на публічне використання російськомовного продукту в будь-яких формах до моменту повного припинення окупації території України.

Читайте також: Де у Львові завтра не буде води: перелік вулиць

Нагадаємо, у червні Львівська обласна рада прийняла рішення про відзначення на території області Днів скорботи та вшанування пам’ятних дат. Окрім іншого, цим рішенням депутати просили обмежити публічне виконання пісень російських виконавців.

Довідка: культурний продукт – товари та послуги, які виробляють у процесі культурної діяльності та які служать для задоволення творчих й духовних потреб громадян (видання, фільми, вистави, концерти тощо).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#російський_культурний_продукт #Львівщина #ЛОР
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,25
41,35
EUR
45,60
45,69
PLN
10,60
10,66
Оголошення
live comments feed...