• Головна
  • Власнику історичної вілли "Люсія" вдалося через суд скасувати статус пам'ятки архітектури: в мерії обіцяють оскаржити рішення
17:48, 6 вересня 2018 р.

Власнику історичної вілли "Люсія" вдалося через суд скасувати статус пам'ятки архітектури: в мерії обіцяють оскаржити рішення

Адміністративний суд Львова на звернення ОСББ «Свєнціцького,16» скасував наказ департаменту архітектури та розвитку містобудування ЛОДА, який був виданий 20 листопада минулого року, щодо  внесення до переліку об’єктів культурної спадщини щойно виявлених пам’яток.

Як розповів журналістам сьогодні, 6-го вересня, заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, міська рада виступає категорично проти будь-якого будівництва на місці історичної вілли. В мерії готові відстоювати в суді право на існування вілли.

"Ми вже вчинили ряд юридичних дій та спрямували необхідні документи для того, аби будь-які процеси з точки зору виключення вілли з переліку пам'яток архітектури, були унеможливлені. Якщо наші сьогоднішні дії не дадуть жодного результату, то будемо блокувати незаконні процеси щодо будівництва на виконавчому комітеті", - зазначив Москаленко.

Водночас, за словами керівника управління охорони історичного середовища Лілії Онищенко, міська влада Львова подаватиме апеляцію на рішення Адміністративного суду Львова.

Зазначимо, що торік до Міністерства культури України було скеровано звернення з тим, щоб внести віллу “Люсія” у перелік нововиявлених об’єктів-пам’яток. І вже 20 лютого 2018 року Міністр культури України підписав відповідний наказ “Про занесення об'єктів культурної спадщини до Державного реєстру нерухомих пам'яток України”, яким вілла “Люсія” визнається пам’яткою місцевого значення.

Додамо, незважаючи на те, що в мерії ніби-то захищають від зруйнування історичну вілу, ніхто з Управління історичного середовища ЛМР не з'явився на судове засідання 23-го серпня. 

Нагадаємо, що на початку грудня 2017 року львів’яни зареєстрували петицію з вимогою зберегти історичну віллу на вулиці Свєнціцького. У той же день заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко заявив, що вілла має проблему з дахом, який потрібно накрити. 

Тоді в коментарі для 032.ua начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко-Швець розповіла, що раніше віллу накрили, але власники будинку зрізали це накриття.

Читайте також: Виконком дозволив розширення готелю "Kavalier" на місці вілли Завадовичів.

В цьому будинку свого часу жила родина радника цісарсько-королівського пана Олпінського, а також контролер Головної крайової каси Юзеф Обмінський і польський вчений Станіслав Лемпіцький.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Вілла_Люсія #новини #032ua
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...