• Головна
  • Перевантажувальну станцію на Північній закрили для вивезення сміття: чому та хто проти
16:31, 4 вересня 2018 р.

Перевантажувальну станцію на Північній закрили для вивезення сміття: чому та хто проти

З 1 вересня у Львові на вулиці Північній заборонили завіз сміття.

На в’їзді до перевантажувальної станції, що розташована поблизу львівського аеропорту, встановили шлагбаум, інформує прес-служба ЛМР, передає 032.ua.

Перевантажувальну станцію на Північній закрили для вивезення сміття: чому та хто проти , фото-1

Фото: ЛМР

Читайте також: Які вулиці у Львові планують розпочати ремонтувати наступного року

Чому станція припинила діяти

За словами заступника міського голови з питань житлово-комунального господарства Сергія Бабака, якщо машини не зважатимуть на шлагбаум і будуть чинити спроби заїзду на територію, для унеможливлення завозу ТПВ залучать поліцію та встановлять огорожу.

«Є рішення виконавчого комітету, яким чітко визначено: з 1 вересня «Муніципальній варті» здійснити заходи щодо недопущення вивозу сміття на цей полігон. Крім того визначено, що з 1 вересня припиняє діяльність перевантажувальна станція.

Зараз пропускаємо ті машини, які мають забрати залишки сміття, і провести рекультивацію земельної ділянки, завезти ґрунт, реагент. Далі завершуємо вивезення залишків сміття і проводимо рекультивацію», — зазначив Сергій Бабак.

За інформацією міськради, рішення, згідно з яким заборонено функціонування перевантажувальної станції твердих побутових відходів на вул. Північній, 1, виконком ЛМР прийняв на звернення Служби безпеки України щодо недопущення виникнення надзвичайних ситуацій на об’єкті транспортної інфраструктури Львова.

Нагадаємо, наприкінці липня літак зі Львова здійснив у Києві екстрену посадку, оскільки в один із його двигунів потрапили птахи, яких приваблює сміття на Північній.

Хто проти закриття

Тим часом, як пише Zaxid.net, сьогодні, 4 вересня, голова ЛОДА Олег Синютка під час апаратної наради відреагував на закриття станції перевантажування сміття на Північній. Очільник області вважає, що скупчення відходів за 2 км від львівського аеропорту не становить жодної загрози для безпеки здійснення польотів.

«Я не розумію, чому влада міста прийняла рішення закрити станцію перевантаження сміття. Мотивація, що там щось буде заважати не сприймається, тому що перевізник і департамент житлового комунального господарства там все повністю очистили», – заявив Олег Синютка.

Натомість, у міській раді оцінили заяви голови ЛОДА щодо умисного блокування перевантажувальної станції як такі, що щонайменше не відповідають дійсності.

«Хочу нагадати, що до Львівської міської ради звернулося управління СБУ у Львівській області з вимогою вжити негайних заходів стосовно недопущення виникнення надзвичайних ситуацій на об’єкті транспортної інфраструктури м. Львова — йшлося про аеропорт «Львів». Було також звернення від самого аеропорту. Тому, на виконання цих звернень, та заради недопущення надзвичайних ситуацій під час польотів літаків та забезпечення безпеки мешканців міста, рішенням виконкому було визнано неможливим функціонування перевантажувальної станції за цією адресою», — розповів Сергій Бабак.

Ситуацію щодо перекриття в’їзду на перевантажувальну станцію прокоментував також міський голова. 

«Є лист Служби безпеки України, який чітко і однозначно говорить про недопустимість використовування станції для перевантаження. Є десятки листів від летовища. Якщо би не цей випадок з аварійною посадкою літака, коли причиною були птахи, думаю, була б інша логістика. Нехай обласна адміністрація звертається офіційно, що вона вважає, що це не є проблема, нехай СБУ відкликає свого листа. Якщо щось станеться з літаком, хто візьме на себе відповідальність?», — заявив Андрій Садовий. 

Також мер наголосив на тому, що місто готове інвестувати кошти в облаштування полігону, однак, ділянку повинна надати обласна влада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#вулиця_Північна #Львів #заборона_вивозу_сміття
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...