• Головна
  • Які вулиці у Львові планують розпочати ремонтувати наступного року
21:02, 3 вересня 2018 р.

Які вулиці у Львові планують розпочати ремонтувати наступного року

032.ua пропонує перелік масштабних проектів з ремонту доріг у різних районах міста, реконструкцію яких хочуть розпочати у 2019-му.

Вулиця Бандери

Які вулиці у Львові планують розпочати ремонтувати наступного року, фото-1, Візуалізація: Інститут міста

Візуалізація: Інститут міста

Один з наймасштабніших об’єктів, які мають намір розпочати ремонтувати наступного року, є вул. Степана Бандери.

У 2017 році після багатьох етапів урбаністичних та громадських слухань, у Львові з-поміж інших ідей обрали проект “Вулиця для всіх”, в межах якого у 2018 році мала відбутися масштабна реконструкція вулиці Бандери. Втім, під час громадських слухань, які відбулися торік у листопаді, львів’яни відкинули пропозиції проектантів та запропонували зберегти бруківку.

В липні цього року фахівці «Інституту міста» розробили пропозиції, які мали б задовольнити потреби та вимоги мешканців. Відтак, вже у новому проекті вулиці бруківку під час реконструкції покладуть між трамвайними рейками. Також нею замостять ті місця вулиці, де не буде інтенсивного руху. Крім того, на вулиці передбачать інфраструктуру для велосипедистів.

Вулиця Шевченка

Які вулиці у Львові планують розпочати ремонтувати наступного року, фото-2

За словами міського голови Андрія Садового, підготовчі роботи на вул. Шевченка можуть розпочати ще цього року. Як раніше в коментарі 032.ua розповів речник "Львівавтодору" Олексій Хміль, наразі підприємство лише замовило проект на ремонт вулиці, який підготують до кінця цього року.

За його словами, ремонтувати вулицю Шевченка будуть за кошти ЄІБ. Яку суму витратять на ремонт вулиці наразі невідомо - кошторис складуть після того, як остаточно погодять проект.

Читайте також: На прогулянку з малюком: де у Львові облаштовані кімнати матері та дитини

Площа Двірцева

Які вулиці у Львові планують розпочати ремонтувати наступного року, фото-3, Візуалізація: ЛМР

Візуалізація: ЛМР

Згідно з технічною документацією, на площі демонтують дорожнє та тротуарне покриття, зупинки громадського транспорту та дорожні знаки. Трамвайні колії замостять бруківкою з колотого каменю на ЦПС, встановлять автоматизовані стрілочні переводи.

Крім цього, вздовж трамвайного маршруту замінять контактну мережу. Поблизу кінцевої зупинки облаштують приміщення диспетчерської та електронне інформаційне табло. Трамвайні колії прокладатимуть на підколійні залізобетонні плити.

На посадкових платформах трамвая та автобусів збудують пандуси, а на проїжджій частині з’явиться асфальто-бетонне покриття. Уздовж проїжджої та пішохідної зони замінять освітлення, а саму площу озеленять.

Згідно з проектом, термін виконання усіх будівельних та ремонтних робіт становить 18 місяців. Завершити роботи планують до 31 травня 2020 року. Очікувана вартість робіт становить 167,6 млн гривень.

Вулиця Тернопільська

Які вулиці у Львові планують розпочати ремонтувати наступного року, фото-4

На початку липня цього року у Львові оголосили тендер на ремонт вулиці Тернопільської (від вул. Угорської до АГК на Тернопільській).

Очікувана вартість робіт складе майже 2,8 млн гривень. На вулиці мають капітально відремонтувати дорожнє покриття та тротуари, замінити зовнішнє освітлення та дощоприймачі.

Згідно з тендерною документацією, основним завданням капітального ремонту є створення умов комфортного руху пішоходів, людей з обмеженими можливостями та покращення благоустрою вздовж вулиці.

Завершити роботи планують до кінця грудня наступного року.

Читайте також: У Львові розшукали зниклу дитину. Подробиці

Нагадаємо, раніше 032.ua писав про 5 вулиць, які капітально відремонтують у Львові до кінця 2018-го.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#які_вулиці_розпочнуть_ремонтувати_наступного_року #вулиця_Шевченка #вулиця_Бандери #вулиця_Тернопільська #Львів #ремонт_вулиць
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,70
39,78
EUR
42,65
42,75
PLN
9,86
9,91
Оголошення
live comments feed...