• Головна
  • Львівські "Карпати" зіграють у благодійному поєдинку з польською "Лехією"
19:01, 30 серпня 2018 р.

Львівські "Карпати" зіграють у благодійному поєдинку з польською "Лехією"

У неділю, 9-го вересня, український клуб завітає в Гданськ, де зіграє з польським футболом "Лехія".

Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті "Карпат", інформує сайт 032.ua.

В "Карпатах" зазначають, що ідея проведення благодійного поєдинку виникла навесні цього року, коли представники мерії Львова гостювали в Гданську з офіційним візитом. На зустрічі були присутні представники стадіону "Арена Гданськ", і саме тоді сторони домовилися провести футбольний матч в Польщі.

"Польська сторона мала намір зробити промоцію місцевому стадіону, а також провести суспільну акцію – сімейний пікнік. Ще одним важливим фактором проведення цього матчу є бажання польської сторони зробити приємність українцям, які живуть в Гданську – за приблизними оцінками їх там не менше 30 тисяч. З метою інтеграції української спільноти в життя міста, уряд Гданська наполягав на приїзді саме української команди» – сказав Гордієнко.

Крім того, поєдинок між українським та польським клубом носитиме благодійний характер -  під час гри харитативні організації проведуть збір коштів. Справа в тому, що клуб має тісні зв'язки із Комунальним закладом Львівської обласної ради «Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр» (більш відомий, як Чорнобильська дитяча лікарня у Львові), пацієнтами якої, зокрема, є діти з потребою у штучній вентиляції легень.

Читайте також: Молодого голкіпера "Карпат" вигнали з клубу за підтримку футбольної збірної Росії, - ФОТО.

"Лікарня має лише стаціонарні апарати, з якими хвора дитина може перебувати лише на стаціонарному лікуванні у лікарні, однак благодійні організації сподіваються, що під час матчу у Гданську вони зможуть зібрати кошти для купівлі портативних апаратів. Вони дозволять дітям перебувати у власних родинах", - зазначив спортивний директор "Карпат".

Зазначимо, що "Лехія" наразі лідирує в національному чемпіонаті, маючи в своєму активі 14 набраних балів, після шести зіграних турів.

Нагадаємо, що цього ж дня у Львові, на полі стадіону "Арена Львів", національна збірна України з футболу зіграє з командою Словаччини, в рамках 2-го туру турніру Ліга Націй. Поєдинок відбудеться за порожніх трибун, через рішення Дисциплінарного комітету ФІФА. Однак на території поблизу стадіону для вболівальників діятиме безкоштовна фан-зона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Благодійний_матч #карпати_лехія #новини #032ua
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...