• Головна
  • З'явилися подробиці масштабної пожежі складських приміщень на Цитаделі, - ВІДЕО
17:04, 26 серпня 2018 р.

З'явилися подробиці масштабної пожежі складських приміщень на Цитаделі, - ВІДЕО

У прес-службі ГУ ДСНС України у Львівській області розповіли подробиці масштабної пожежі на території складських приміщень по вулиці Горбачевського,11,де розташована фортифікаційна споруда - Львівська Цитадель.

Так, в прес-службі рятувальників зазначають, що вогонь охопив складське приміщення площею 2400 кв. м, інформує сайт 032.ua.

 Через велику площу горіння та відсутність вододжерел, вогнеборці оголосили підвищений номер виклику.

"Складність пожежі полягала в тому, що по прибуттю всі двері були зачинені і рятувальникам довелось їх відчиняти своїми засобами, а саме ломами та бензорізами. Також впритул до стіни будівлі, що палала, були припарковані автомобілі, тому рятувальники відтягували їх подальше від вогню лебідкою рятувального автомобіля. Найближчі пожежні гідранти були розташовані на відстані 300 та 500 метрів", - зазначають у прес-службі ГУ ДСНС України у Львівській області. 

Повністю загасити пожежу вогнеборцям вдалося о 03:54 год. Вогонь знищив  дах площею 1500 кв. м. Внаслідок злагоджених дій, від повного знищення рятувальники врятували 12 автомобілів та будівлю.

До ліквідації вогню залучили 70 рятувальників , 14 одиниць спецтехніки, 13 ручних та 2 лафетних стволів.

Нагадаємо, що масштабна пожежа на території Цитаделі спалахнула в ніч на 26 серпня, близько 00:23. За інформацією координатора «Варта-1» Ігоря Зінкевича, на складі зберігалась побутова хімія та спортивний одяг.

Зазначимо, що в червні цього року депутати міської ради Львова дозволили виготовити проект землеустрою щодо відведення земельних ділянок на вул. П. Грабовського, 11 для будівництва та обслуговування багатоквартирних житлових будинків за рахунок земель промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони та іншого призначення, з подальшим їх переведенням до земель житлової та громадської забудови. Мова йде про земельну ділянку площею 0,3098 га та ще одну земельну ділянку орієнтованою площею 3,8 га.

У 2012 році ансамбль оборонних споруд Цитадель – місце концентраційного табору «Шталаг-328» на вул. Грабовського у Львові було внесено у перелік об’єктів культурної спадщини національного значення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Пожежа #Цитадель #новини #032ua
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,38
39,43
EUR
42,85
42,93
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...