Дієтологи стверджують: молоко та молочні продукти повинні бути обовязковими в щоденному раціоні кожного українця
Лікарі дієтологи рекомендують українцям частіше вживати домашнє молоко та сир, бо молоко, до прикладу, позитивно впливає на лікування серцево-судинних захворювань, а сир поліпшує роботу нервової системи. Про це під час прес-конференції розповіла лікар-дієтолог Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит» Зоряна Завада.
За її словами, молоко є дуже корисним молочним продуктом, адже воно містить у собі практично всі компоненти білки, жири, вуглеводи, мінеральні речовини і мікроелементи, які необхідні для повноцінного існування організму. «Домашнє молоко володіє антибіотичними, імунними властивостями. Воно є джерелом антитіл та позитивно впливає на мозковий кровообіг. Крім того, цей продукт є джерелом амінокислот, що сприяють регенерації клітин. Молочний жир, який міститься в молоці, є потужним джерелом енергії, тим більше він легко засвоюється організмом. А молочний цукор (лактоза) стимулює нервову систему», - розповіла дієтолог.
Що стосується сиру, то він не менш корисний для людського організму, ніж молоко. «Домашній сир також містить велику кількість амінокислот. Серед них і ті, які не виробляються організмом, але необхідні для його повноцінної життєдіяльності. Крім того, сир нормалізує обмін речовин та поліпшує роботу нервової системи», - зазначила зоряна Завада.
За її словами, домашній сир рекомендовано вживати при лікуванні печінки, атеросклерозі, хронічних гастритах, виразковій хворобі, захворюваннях 12-палої кишки, тощо. «Молоко і молочні продукти повинні бути обов`язково присутніми в раціоні харчування кожної людини. Однак, на жаль, українці споживають учетверо менше молока ніж, до прикладу, французи», - додала Зоряна Завада.
Коментарі