• Головна
  • Новий трамвай обійдеться місту в 11 млн.910 тис.грн.
13:24, 8 листопада 2012 р.

Новий трамвай обійдеться місту в 11 млн.910 тис.грн.

У Львові працюють над будівництвом сучасного низькопідлогового трамваю. Роботи виконує місцеве підприємство – «Електрон». Як зазначив сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий, до кінця року такий трамвай мали б уже виготовити. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«Електрон» виграв тендер на виготовлення низькопідлогових трамваїв. Ми до кінця року хочемо мати у Львові перший в Україні власний низькопідлоговий трамвай. Це унікальний продукт. Вони молодці – взяли німців у партнери. Треба лобіювати свого товаровиробника, але того, що є найкращим, конкурентоздатним, якісним, по ціні нормальним», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.
Трамвай буде обладнаний сучасною електронною технікою, хорошими меблями, кондиціонером, гучномовцями, обігрівачами. Транспорт буде комфортний як для дітей, так і для осіб похилого віку, для людей з вадами здоров’я.
«Трамвай на грудень має бути готовим і ми хочемо розпочати випробування на львівських вулицях. Для цього буде підходити маршрут №2, бо там на 90% поремонтована колія. Наступний крок – щоб уряд повернув тут традицію, яка була раніше, що на купівлю електротранспорту була дотація 50%. Тоді б ми купували нові вагони, бо сьогодні старі вагони вже вичерпали свій ресурс. Звичайно, ми їх ремонтуємо, бо інших нема. Але наш низькопідлоговий трамвай буде вдвічі дешевшим, ніж би ми купували за кордоном», - додав мер Львова.
Вартість виробництва трамваю за кордоном становить від 2,2 до 2,7 млн. євро, у Львові – це 11 млн. 910 тис. грн. З підприємством, яке виграло тендер, 24 липня було підписано угоду. Йдеться про спільне українсько-німецьке підприємство СП «Електрон Транс», створене на базі потужностей одного з заводів «Електрон» у Львові.
Зазначимо, лише 4 міста в Україні, в тому числі і Львів мають вузьку (1 м) трамвайну колію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...