• Головна
  • Мешканці вулиці Околичної бють на сполох. Вони кричать, а їх не чують.
20:00, 7 листопада 2012 р.

Мешканці вулиці Околичної бють на сполох. Вони кричать, а їх не чують.

На вулиці Околична, 10 майже місяць точаться запеклі бої між фізичною особою – забудовником гр.Петром Зубиком, генпідрядником ТзОВ «Грифонбуд» та мешканцями мікрорайону вулиць Околична, Куликівська і Сміливих, - про це інформує Штаб самозахисту мешканців мікрорайону військового містечка у Львові.Прокинувшись вранці, мешканці багатоповерхівок №16 і 18 на вулиці Околичній побачили, що всі вони потрапили у полон. Вночі їх будинки загородили величезним деревяним парканом.  Дзвонили в міліцію, міську та обласну владу, прокуратуру. Але ніхто із чиновників не давав  жодних пояснень.-каже мешканка будинку.

Після чого люди вийшли на вулицю і зажадали побачити тих, хто вдався до такої зухвалої окупації.

Через невеликий проміжок часу тут з’явився комерційний директор фірми ТзОВ «Грифонбуд» п. Санагурський Олег Романович. Але і від нього скривджені мешканці так і не отримали жодних розяснень. Назвати замовника несанкціонованого будівницта п. Сангурський категорично відмовився, бо вважав це комерційною таємницею. Двобій продовжувався хоч і не приносив ніякого успіху. Проте мешканці мужньо відстоювали свої права і вимагали негайно звільнити від паркану прибудинкову дорогу.

Свавілля компанії п. Зубика не має меж. Новозабудовники на вулиці Околичній, 10 порушують також і правила пожежної безпеки. Запроектований ними будинок (при умові реального існування), фактично блокує доступ до будинків №16 і 18 пожежних машин, карет швидкої медичної допомоги, комунального транспорту та інших  аварійних служб. Дивно, чому про це не відає начальник міського ДАІ Львова п. Богдан Мицак.

Особливу тривогу у мешканців будинків та мікрорайону викликає той факт, що запроектований будинок на вулиці Околичній, 10 планується під'єднати до каналізаційної мережі наших будинків №16 та 18, що була споруджена забудовниками Міністерства оборони України,більше 20 років тому, у даний момент вона із-за великого перенавантаження нечистотами виходить з ладу і у підвалах відомчих будинків №16 і 18, що стоять на балансі Міністерства оборони, часто стаються прориви труб та з’єднувальних колекторів. Нечистоти витікають назовні. Цим самим погіршується санітарно-епідеміологічні норми цілого мікрорайону, які можуть стати причиною важких захворювань, а то і епідемій, від яких можуть постраждати значна кількість людей, а також і діти дошкільного навчального закладу «Дивосвіт», який розташований поруч з будинками №16 і 18.

Дивно, але факт, що на колективну скаргу мешканців цілого мікрорайону у Львові поки що ніхто не реагує. Затягнувся її розгляд у львівській ратуші, облдержадміністрації, прокуратурі Франківського району та Львівській прокуратурі у військовій сфері. Обурені такими діями мешканці цілого мікрайону звернулися зі скаргою до Президента України Віктора Федоровича Януковича. Днями із Президентської адміністрації надійшов лист-відповідь, у якому повідомляється, що колективна скарга наших мешканців скерована для розгляду керівництву львівської міської влади.

"Новобудову планують під’єднати до майже виведеної із ладу каналізаційної мережі, бо у підвалах наших будинків постійно витікають нечистоти назовні, а також затримуються у туалетних кімнатах, чим порушуються усі санітарні норми. Так і до епідемій уже недалеко. , -говорять мешканці. - Споруджені ще за «совєцьких» часів мережі потребують великих капіталовкладень для їх ремонту. Тож  є  великий ризик, придбавши у таких забудовників квартиру з підєднанням до непридатних мереж можна  потрапити в халепу."

 

 

  

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...