• Головна
  • У Львові померла 4-річна дівчинка, яку на Сколівщині вкусила змія
12:19, 15 серпня 2018 р.

У Львові померла 4-річна дівчинка, яку на Сколівщині вкусила змія

У вівторок, 14-го серпня, працівники Сихівського відділу поліції отримали інформацію про те, що у Чорнобильській обласній лікарні померла 4-річна дівчинка.

Про це в коментарі кореспонденту 032.ua розповіла речниця ГУ Нацполіції у Львівській області Світлана Добровольська.

За її словами, 4-річна львів'янка потрапила до лікарні після того, як її вкусила змія у Сколівському районі області. 

"Наразі правоохоронці розслідують цю справу, з'ясовують деталі. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження", - сказала Добровольська.

Додамо, що за інформацією департаменту з питань цивільного захисту ЛОДА, змія вкусила дівчинку в неділю, 12-го серпня, в праву нижню кінцівку. Спочатку потерпілу госпіталізували до Сколівської лікарні, а згодом перевели до Львова.

В обласній прокуратурі відкрили кримінальне провадження за фактом неналежного виконання своїх професійних обов’язків медичними працівниками, що спричинило тяжкі наслідки малолітній, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.140 КК України (смерть малолітньої дитини).

Як розповіла в коментарі кореспонденту 032.ua  заступник головного лікаря Західноукраїнського дитячого медцентру Олена Козлова, наразі в жодній українсьій лікарні немає сиворотки від зміїної отрути, бо держава їх не закуповує.

"Скоріш за все, дитину вкусила Карпатська змія звичайна, яка живе в нашому регіоні. Специфічна протиотрута проти укусу такої змії не зареєстрована в Україні, тому держава не може офіційно її закупити», - зазначила Козлова.

Нагадаємо, що 2 місяці тому від укусу змії на Львівщині постраждав п'ятирічний хлопчик. Він бавився на подвір'ї та переплутав змію з іграшкою.

Читайте також на нашому сайті:

Читайте також: Що робити при укусі змії: покрокова інструкція.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032ua #новини
Високі оцінки користувачів за Стиль викладу
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,15
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...