• Головна
  • Поліну Кравченко вчетверте не прийняли в Академію імені Сагайдачного через те, що вона - жінка
11:07, 8 серпня 2018 р.

Поліну Кравченко вчетверте не прийняли в Академію імені Сагайдачного через те, що вона - жінка

23 липня у Львові стартував набір на пілотний проект Національної академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного з підготовки офіцерських кадрів для Збройних Сил України. Охочу вступити на курси Поліну Кравченко вже вчетверте не прийняли - через її стать.

Про це дівчина повідомила на своїй Фейсбук-сторінці, - передає 032.ua.

“4 раз я приїхала поступати до НАСВ. 4 раз - невдало. Може мені пороблено? Щось ну ніяк я не можу добитись звання офіцера. І знаєте в чому причина? На річний проект "стань офіцером за рік" дівчат не набирають”, - написала Поліна Кравченко.

Поліну Кравченко вчетверте не прийняли в Академію імені Сагайдачного через те, що вона - жінка, фото-1

Зі слів Поліни, вона має намір стати командиром взводу артилерійських підрозділів. До цього вона була навідником гармати МТ-12.

Читайте також: Куди піти у Львові цього тижня: 8 цікавих подій

Як повідомили в прес-службі Національної академії сухопутних військ, серед вимог до кандидатів - громадянство України, вік до 40 років, наявність освітнього ступеня “бакалавр”, придатність до військової служби за станом здоров’я; бажання поповнити офіцерський корпус Українського війська. І - жодного слова про стать.

Поліну Кравченко вчетверте не прийняли в Академію імені Сагайдачного через те, що вона - жінка, фото-2

Станом на нині, у Верховній Раді перебуває законопроект №6109, який прийняли у першому читанні. Цей закон урівнює права жінок і чоловіків на час проходження військової служби. Ним скасовуються обмеження щодо призначення жінкам добових нарядів, відряджень, звільнень від проходження зборів.

Окрім цього, у 2017 році в Україні розширили список спеціальностей для жінок-військових. Зараз вони можуть служити танкістами, снайперами, стрілками тощо. Але недоступними все ще залишаються посади, пов’язані з використанням вибухівки, отруйних речовин чи водолазними роботами; а також навчання у військових ліцеях.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #Національна_академія_сухопутних_військ #ЗСУ #військові #навчання #гендер
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,70
39,75
EUR
42,70
42,75
PLN
9,84
9,87
Оголошення
live comments feed...