• Головна
  • Сланцевий газ: екосистемі Львівщини винесено смертельний вирок? (Відео)
10:11, 6 листопада 2012 р.

Сланцевий газ: екосистемі Львівщини винесено смертельний вирок? (Відео)

Італійська енергетична компанія Eni заявила, що готова розвідувати потенціал сланцевого природного газу в Україні в ході переговорів з прем'єр-міністром країни в Києві.

Про це повідомляє United Press International

Eni в минулому році підписали контракт з державним енергетичним компаніям на розвідування дев'яти блоків нетрадиційного сланцевого газу в Львовському басейні.
Головний виконавчий директор Eni Паоло Скароні зустрівся з українським прем'єр-міністром Миколою Азаровим для "дружніх і конструктивних" переговорів про енергетичне майбутнє країни.

"Генеральний директор компанії Eni спільно з прем'єр-міністром обговорили поточну діяльність  компанії в Україні, підтверджуючи позитивне бачення компанії Eni щодо розвідувального потенціалу, який представляє країна в питаннях видобутку  нетрадиційного газу", - повідомляє компанія у своїй заяві.

Eni вважає Львівський басейн, розташований недалеко від польського кордону, як одне з найперспективніших щодо видобутку сланцевого газу в Східній Європі.

“Україна є однією з країн Східної Європи, де є потенційні запаси сланцевого газу, поряд з Польщею та Литвою. Польський уряд оцінює запаси газу в 3,3 трильйона кубічних футів природного газу”.

У той же час, вчені б’ють на сполох. Видобуток сланцевого газу у Сполучених Штатах Америці призвів до повного зникнення води у населених пунктах. А у кранах, де ще вчора бігла вода, зараз можна підпалювати вогонь. Люди гинуть від раку шкіри. Вчені вже назвали сланцевий газ смертельним вироком екосистемі США.

Після подій у Штатах, Франція на державному рівні заборонила видобуток сланцевого газу у країні. Чи стане Львівщина мертвою зоною?

Дивись фільм “Газова країна” Джоша Фокса і відповідай: чи потрібно воно твоїй країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...