• Головна
  • Львівщина посідає 7 місце по рівню виробничого травматизму в Україні
17:25, 2 листопада 2012 р.

Львівщина посідає 7 місце по рівню виробничого травматизму в Україні

"Органи влади і прокуратура зобов’язані спільно працювати з метою забезпечення додержання законодавства у сфері охорони праці. Адже за 9 місяців поточного року зареєстровано 213 випадків загального травматизму, з них 12 зі смертельними наслідками."
Про це сьогодні під час колегії з питань додержання законів та правозахисної діяльності органів прокуратури в сфері охорони праці наголосив прокурор Львівської області Олег Василенко,-повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області. 

Засідання колегії відбувалось за участю голови Львівської обласної державної адміністрації  Михайла Костюка, керівників органів влади та місцевого самоврядування, контролюючих органів, керівників підприємств, а також  міськміжрайпрокурорів. 

Прокурор Львівської області Олег Василеноко  у своєму виступі звернув увагу присутніх, що Львівщина в державі посідає неприпустиме 7 місце по рівню виробничого травматизму та 9 місце за кількістю нещасних випадків зі смертельними наслідками. Так, за 9 місяців поточного року зареєстровано 213 випадків загального травматизму, з них 12 зі смертельними наслідками, за аналогічний період минулого року таких випадків було 200 з яких 13 спричинили смерть працівників.
«Вказане свідчить про тенденцію до зростання рівня загального травматизму та, водночас, лише до несуттєвого зменшення травматизму зі смертельними наслідками»,- зазначив прокурор області.
Як відзначили на колегії, найвищий рівень виробничого травматизму спостерігається на території м. Львова, а також Сокальського району та м.Червонограда, що обумовлюється розташуванням на його території значної кількості підприємств вугільної промисловості.
Надалі найбільш травмонебезпечними галузями залишаються вугільна промисловість, автотранспортна сфера, агропромисловий комплекс та будівництво.

За його словами не забезпечується належне виконання покладених повноважень й спеціально уповноваженими органами контролю у сфері охорони праці.

З огляду на це, прокурор області звернувся до присутніх представників органів місцевого самоврядування, виконавчої влади та контролю, а також міськміжрайпрокурорів з вимогою забезпечити ефективну діяльності у вказаній сфері.
Надалі найбільш травмонебезпечними галузями залишаються вугільна промисловість, автотранспортна сфера, агропромисловий комплекс та будівництво.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,84
39,87
EUR
42,84
42,89
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...