• Головна
  • До 100-річчя ЗУНР у Львові встановлять скульптуру Лева, що прокидаєтся, - ВІЗУАЛІЗАЦІЯ
14:36, 19 липня 2018 р.

До 100-річчя ЗУНР у Львові встановлять скульптуру Лева, що прокидаєтся, - ВІЗУАЛІЗАЦІЯ

Депутати погодили виділення з бюджету коштів на відзначення сотої річниці створення Західноукраїнської Народної Республіки.

19 липня, на позачерговій сесії Львівської міськради депутати підтримали рішення про внесення змін до переліку об’єктів, видатки на які у 2018 році будуть проводитись за рахунок коштів бюджету розвитку, - передає 032.ua.

Мова йде, насамперед про відзначення 100-річчя ЗУНР, у рамках якого на вулиці Городоцькій мають спорудити мистецьку композицію.

Окрім цього, з інших галузей "перекинуть" кошти на співфінансування робіт на об’єктах галузі освіти і охорони здоров’я; закупівлю мультибордів для львівських шкіл. Наразі суму коштів, які переспрямують з інших об'єктів, не уточнили.

Нагадаємо, 22 червня у Львові обрали переможця конкурсу мистецько-архітектурного проекту на скульптурну композицію українським бійцям Листопадового Чину, авторства відомого митця Володимира Цісарика (відомий погруддям Ксавера Моцарца у Львівській академії Лисенка, пам'ятником Пабло Пікассо та міні-батярам).

Читайте також: Депутати погодили поділ землі на Пластовій,13 між “Львівводоканалом” і “Зеленим містом”

Передбачається, що скульптурна композиція включатиме в себе фігуру Лева, що пробуджується, яку запозичать з герба ЗУНР. Це також буде алегорією на молоду країну, що зародилася на уламках Австро-Угорської імперії.

Бронзовий триметровий Лев стоятиме на блоках дикого каменю та підніматиметься по них угору. Між каменями на рівні землі розмістять виноградну лозу з гроном ягід, як символ жертовної крові українських бійців за незалежність, яка дала життя Українській державі. Загальна висота композиції становитиме 4,5 метра. Ділянку також оформлять фоновим і декоративним освітленням, газони обгородять картеновою сталлю, а територію замостять гранітною плиткою та базальтовою бруківкою.

До 100-річчя ЗУНР у Львові встановлять скульптуру Лева, що прокидаєтся, - ВІЗУАЛІЗАЦІЯ, фото-1

Зазначимо, що період утворення ЗУНР є важливим етапом у історії українського державотворення ХХ століття. На Галичині уже майже 100 років відзначають щороку 1 листопада День Листопадового Чину.

Нагадаємо, що на Львівщині до відзначення сотої річниці створення Західноукраїнської Народної Республіки встановлюють уніфіковані пам'ятні знаки та інформаційні таблиці загиблим воїнам УПА, Січовим Стрільцям і бійцям УГА, планують встановити пам'ятні хрести у населених пунктах області.

Читайте також: Депутати не підтримали ухвалу про реконструкцію трамвайного депо

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,15
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...