• Головна
  • У Львівській ОДА не виявили порушень з виділенням землі поблизу озера Наварія
09:01, 14 липня 2018 р.

У Львівській ОДА не виявили порушень з виділенням землі поблизу озера Наварія

Спеціальна комісія, яка мала розслідувати факти можливих зловживань під час виділення землі поблизу озера Наварія, не виявила жодних порушень.

Про це в коментарі журналістам виданняzaxid.net розповів перший заступник голови ЛОДА, Ростислав Замлинський, який очолював цю комісію, інформує сайт 032.ua.

Так, за словами Замлинського, комісія направила запити у військкомат, департамент соціального захисту Львівської ОДА та держслужбу у справах ветеранів війни. Після цього були отримані підтвердження, що з 83 осіб лише 43 є учасниками бойових дій.

Крім того посадовець зазначив, що навіть якщо решта людей не виявиться військовослужбовцями, то все одно зловживань під час виділення землі немає, адже підтвердити участь військових у бойових діях може лише держслужба в справах ветеранів війни, а відповідь від них в ЛОДА так і не отримали.

Читайте також: На Львівщині внаслідок зіткнення автомобілів загинули двоє людей, - ФОТО.

"Зловживань не може бути, бо згідно з земельним кодексом, кожен громадянин має право отримати ту чи іншу земельну ділянку. Якщо громадянин звертається з заявою і до заяви долучає графічний матеріал, що він просить розглянути питання щодо надання йому конкретної земельної ділянки. Під час видання розпорядження перевіряється, що це за ділянка. Видаючи розпорядження, надається право на розробку землеустрою. У цьому випадку усі, хто звернувся, були громадянами України і мали право отримати земельну ділянку", сказав Замлинський.

Нагадаємо, що 15-го травня цього року керівник Львівщини Олег Синютка підписав розпорядження, за яким затвердив проекти землеустрою щодо відведення 15 земельних ділянок загальною площею 1,385 га поблизу водойми Наварія у Пустомитівському районі області. Виділені земельні ділянки мали отримати військовослужбовці, які брали участь в АТО на Сході України. Однак деяких отримувачів ділянок не вдалося точно ідентифікувати як військовослужбовців, учасників АТО.

Згодом Олег Михайлович мав "неприємну розмову" з атовцями, після чого доручив т. в. о. директору департаменту архітектури та розвитку містобудування Оксані Ткачук провести службове розслідування за фактом можливих зловживаннь під час роздачі 15 земельних ділянок учасникам АТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032ua #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,20
39,40
EUR
42,65
42,90
PLN
9,82
9,90
Оголошення
live comments feed...