• Головна
  • Куди поїде тролейбус: у Львові планують збудувати дві нові тролейбусні лінії
Оновлена інформація
09:02, 7 листопада 2018 р.

Куди поїде тролейбус: у Львові планують збудувати дві нові тролейбусні лінії

Оновлена інформація

В найближчому майбутньому у Львові планують значно розвинути та покращити електротранспортну мережу міста, аби міські трамваї та тролейбуси стали домінуючим видом громадського транспорту. Для цього “Львівелектротранс” вже підписав попередню кредитну угоду з ЄБРР на придбання 50 нових тролейбусів, будівництва нових та реконструкцію вже існуючих тролейбусних мереж.

Журналіст сайту 032.ua вирішили дізнатися, де саме у Львові можуть збудувати нові тролейбусні лінії, а де відбудеться реконструкція вже існуючих мереж.

Нові будівництва

Як розповів нашому виданню керівник відділу розвитку ЛКП «Львівелектротранс» Ігор Могила, в травні цього року виконавчий комітет міськради Львова надав ЛКП “Львівелектротранс” функції замовника з будівництва, капітального ремонту та реконструкції тролейбусних ліній.

Згідно з цим рішенням, у Львові планують розпочати будівництво двох нових тролейбусних ліній, а саме: на вул. Дж. Вашингтона, вул. Пасічній (від вул. Дж. Вашингтона до вул. Медової Печери) та на вул. І. Виговського (від вул. Є. Патона до вул. Городоцької). Крім того, у Стратегії «Львів – 2020» - продовжити тролейбусну мережу з вул. Стрийської до “Кінг Кросу”, від вул. Наукової до ринку «Шувар» та з центру міста до Галицького перехрестя.

Читайте також: Чому львівські "Електрони виходять із ладу.

“Ще одна мета, але вона точно на далеке майбутнє – будівництво тролейбусної лінії на Рясне через Левандівку. Лінія проходитиме через проектовану наразі дорогу від вул. Суботівської до Рясне-2. Тролейбусна мережа вже закладена в техніко-економічне обґрунтування будівництва лінії, тому паралельно з будівництвом вулиці прокладатиметься тролейбусна мережа”, - зазначив Могила.

Реконструкція та капітальний ремонт тролейбусних мереж

Крім будівництва нових тролейбусних мереж, у Львові планують капітально відремонтувати та провести реконструкцію тролейбусних ліній на більш ніж 120 вулицях Львова.

Як пояснив Ігор Могила, в рамках реконструкції та капітального ремонту відбудеться заміна всієї інфраструктури, яка пов’язана з тролейбусними мережами.

“Відбуватиметься заміна опор, контактної мережі, розтяжок. Якщо на ділянках є освітлення, яке розміщується на опорах чи розтяжках – воно теж замінюється. Крім цього, капітальний ремонт передбачатиме осучаснення типу контактної мережі, яка дозволятиме тролейбусам рухатися швидше як на кривих ділянках так і на прямих, на перехрестях і так далі. Плюс, в рамках реконструкції на вул.Кульпарківській та В.Великого будуть добудовані фрагменти тролейбусної мережі там, де вони відсутні”, - зазначив Могила.

Які ділянки будуть ремонтувати:

Коли розпочнеться реалізація проектів

Проводити реконструкцію та будівництво тролейбусних мереж у Львові планують за кредитні кошти ЄБРР, а замовником проектування та будівництва виступатиме “Львівелектротранс”.

“Попередня угода про співпрацю з ЄБРР вже укладена, до кінця року матимемо проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт та реконструкцію тролейбусних лінії по вул. Тролейбусній, вул. Зеленій, вул. Стрийській та вул. Кульпарківській.Вже коли матимемо на руках робочі проекти з висновком експертизи, тоді отримаємо кредитні кошти та після проведення тендеру зможемо приступити до виконання робіт", - зазначає Могила.

Нагадаємо, що попередня угода про кредитування між ЄБРР та “Львівелектротрансом" була підписана в березні 2018 року. Комунальне підприємство під місцеві гарантії отримає 17 мільйонів євро: 15 мільйонів – кредитні кошти, а 2 мільйони – ґрантові. Саме за ці кошти планується придбати 50 нових тролейбусів (станом на листопад триває тендер, за результатами якого буде обрано постачальника тролейбусів) та провести модернізацію тролейбусних/трамвайних мереж. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032ua #новини #Львів
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...