• Головна
  • Студенти Львова пройшли майстер-класи у кращих архітекторів світу в Дубаї
Новини компаній
20:58, 28 квітня 2018 р.

Студенти Львова пройшли майстер-класи у кращих архітекторів світу в Дубаї

Новини компаній

 З 25 по 27 квітня тридцять п'ять кращих молодих архітекторів України перебувають в архітектурному турі в Об'єднаних Арабських Еміратах. Вони - переможці всеукраїнського освітнього проекту «Архітектор 2018» та акції «Хітовий архітектор», які благодійний Фонд Бориса Колеснікова в поточному навчальному році проводив для талановитих студентів архітектурно-будівельних спеціальностей країни.

Юні архітектори в супроводі члена міжнародної мережі Guiding Architects Домініка Вандерса відвідують сучасні архітектурні розробки міста, знайомляться з його архітектурними особливостями. Зокрема, вони побували в презентаційному центрі державної компанії Nakheel - девелопера, відомого своїми насипними штучними Островами Пальм, житловими комплексами і торговими центрами, а також в найбільшій інвестиційній компанії Еміратів - Emaar Properties. Українських студентів очікували цікаві лекції від фахівців, а також майстер-класи прямо на вулицях міста, в тому числі і на острові Пальма Джумейра.

Студенти Львова пройшли майстер-класи у кращих архітекторів світу в Дубаї, фото-1

Величезне враження справило на молодих архітекторів відвідування районів і об'єктів Дубая, які давно стали шедеврами сучасної світової архітектури: Business Bay, O-14 Tower, Downtown Dubai, Design District, The Tower, Dubai Creek Harbour & Calatrava's, Міжнародного фінансового центру DIFC та інших. Вони піднялися на оглядовий майданчик найвищої в світі будівлі - Бурдж Халіфа, візитівки нового ділового центру міста.

Разом з талановитими студентами Дубай відвідав і Президент благодійного Фонду - Борис Колесніков. Він приєднався до них в Інституті дизайну та інновацій DIDI, де українських архітекторів чекала насичена програма - презентації, лекції та воркшоп. Борис Колесніков зазначив, що дана поїздка в Емірати стане переломною в професійному житті молодих фахівців, надихне їх на створення унікальних проектів в Україні.

Студенти Львова пройшли майстер-класи у кращих архітекторів світу в Дубаї, фото-2

«Мій Фонд формує майбутню еліту нації. Еліта - це не тільки політичні лідери. На жаль, в нашій країні немає інститутів політичних лідерів. Наприклад, вибори - це велика бочка з дьогтем, якщо не сказати грубіше, з якої один одного всі поливають. Немає ідей, а бізнес - це ідеї. Роботи архітекторів на конкурсі - це фонтан ідей. Коли в українській політиці будуть ідейні війни на тему, як зробити нашу країну успішнішою, тоді і політика буде успішною. Якраз переможці наших освітніх конкурсів і зроблять її успішною», - зазначив Борис Колесніков.

За словами студентів, суха теорія і поверхневе знайомство з місцевою архітектурою в туристичних поїздках не йдуть ні в яке порівняння з тим, що їм вдалося почути і побачити за три дні в Дубаї. «Фонд Бориса Колеснікова підготував для нас унікальну програму архітектурного туру. З нами працювали найкращі сучасні фахівці, автори найамбітніших будівель ОАЕ. Усім переможцям проекту «Архітектор» хочеться в своїх рідних містах побудувати такі ж сучасні будівлі, із застосуванням останніх технологій в дизайні і будівництві. Побачене в Еміратах нас дуже надихнуло, захотілося робити життя людей красивішим і комфортнішим, і будьте упевнені - в майбутньому ми зведемо не просто будинки, а цілі міста», - розповіла одна з переможців конкурсу, студентка Національного університету «Львівська політехніка» Сельма Мамбетова.

Студенти Львова пройшли майстер-класи у кращих архітекторів світу в Дубаї, фото-3

Нагадаємо, Фонд Бориса Колеснікова реалізує сім всеукраїнських освітніх проектів для студентів технічних спеціальностей - «Агро», «Харчові технології», «Авіатор», «Морська справа», «Залізничник» та «Програміст», реєстрація в якому проходить на сайті Фонду www.kolesnikovfund.org до 1 травня і переможці якого відвідають Японію.

Студенти Львова пройшли майстер-класи у кращих архітекторів світу в Дубаї, фото-4
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,96
40,00
EUR
43,27
43,37
PLN
10,07
10,11
Оголошення
live comments feed...