• Головна
  • 7 головних мистецьких виставок квітня у Львові
Диван почекає
18:28, 19 квітня 2018 р.

7 головних мистецьких виставок квітня у Львові

Диван почекає

Сайт 032.ua підготував уже традиційну добірку крутих мистецьких виставок у Львові на цей місяць.

«Олекса Новаківський. Графіка»

7 головних мистецьких виставок квітня у Львові, фото-1

До 8 квітня у галереї "ICONART" (вул. Вірменська, 26) триватиме виставка у рамках проекту “Великі Майстри”, присвячена відомому українському художнику Олексі Новаківському (1872 — 1935). Експозиція включає в себе низку рисунків митця пером, олівцем та вуглем і стосуються основних тем, над якими художник працював упродовж життя.

Виставка Ніни Буряк «Міжсезоння»

7 головних мистецьких виставок квітня у Львові, фото-2

До 8 квітня у мистецькій галереї “Зелена Канапа” (вул. Вірменська, 7) є можливість оглянути виставку львівської художниці Ніни Буряк, яка працює з абстракціями та асоціативним живописом. Натхнення до створення цієї експозиції мисткиня брала від стану природи у зимово-весняний період, її енергії та настроїв.

«Михайло Фіголь. Малярство»

7 головних мистецьких виставок квітня у Львові, фото-3

До 15 квітня у відділі Українського мистецтва ХХ ст. НМЛ ім. А. Шептицького (вул. Драгоманова, 42) львів’яни мають нагоду ознайомитися із творчістю визначного українського мистецтвознавця і художника Михайла Фіголя (1927 — 1999). Основним жанром у творчості митця був живопис (станковий і монументальний), а провідними темами — історія давнього міста Галича і Станіслава (суч. Івано-Франківськ). На порозі Незалежності зацікавився монументальними портретами національних героїв, реставрацією фресок та іконостасів.

Читайте також: ТОП-5 рецептів смачної паски для львівських господинь.

Мистецький проект Олександра та Іванки Войтович «Енергія UA»

7 головних мистецьких виставок квітня у Львові, фото-4

До 15 квітня у Національному музеї у Львові ім. А. Шептицького (пр. Свободи, 20) львів’яни мають нагоду зануритись у особливе середовище, створене проектом «Енергія UA». Усе небуденне та мало помітне у житті пересічного українця, виходить на передній план у межах виставки, що дає можливість краще зрозуміти парадокси і символи нашого сьогодення.

Виставка художнього скла

7 головних мистецьких виставок квітня у Львові, фото-5

До 20 квітня, у рамках започаткованої цього року Першої премії проф. А. Бокотея, у Історичному музеї (пл. Ринок, 2) та Музеї скла (вул. Ставропігійська) відвідувачі мають нагоду подивитись на творіння найкращих молодих склярів львівської школи.

Виставка однієї картини: «Гуцульська Богоматір» Казимира Сіхульського

7 головних мистецьких виставок квітня у Львові, фото-6

До кінця квітня у Львівському музеї Пінзеля (пл. Митна, 2) експонуватимуть знаменитий триптих львівського художника польського походження Казимира Сіхульського. Провідним захопленням митця була українська Гуцульщина, захоплення якою він передав у яскравому творі “Гуцульська Мадонна” (1909).

Читайте також: Для львівських школярів передплатили часопис "Русская школа"

Виставка «Бойчук●ІЗМ●»

7 головних мистецьких виставок квітня у Львові, фото-7

До кінця квітня Львівській національній галереї мистецтв ім. Б. Возницького (вул. Стефаника, 3) відвідувачам представлять твори Михайла Бойчука та його учнів. Школа бойчукізму — це хвиля відродженого “нового” українського мистецтва, у основу якого заклали іконопис період Київської Русі, але основною темою творів були злободенні теми.

Нагадаємо, до 8 квітня у Львові розписуватимуть блакитні писанки для допомоги дітям з розладами спектру аутизму.

*Повне або часткове відтворення матеріалу без письмової згоди редакції забороняється.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #події #мистецтво #виставки #скло #малярство #живопис #куди_піти #032
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Спецтема
Зібрали у цьому розділі для вас усе найцікавіше. Cтатті, огляди новини, - усе, що активно читали на нашому сайті, коментували і поширювали читачі у соціальних мережах. Тут точно знайде щось, що почитати.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...